BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson lanserer Globalstar-telefonen

Når satellittelefonsystemet Globalstar lanseres til høsten, vil en av terminalene leveres av Ericsson. Selskapet lanserer tirsdag sin siste telefon, R290, som er spesialprodusert på oppdrag av Globalstar.

Frode Eriksen
22. juni 1999 - 11:20

Modellen R290 fra Ericsson er en flerbåndstelefon som kan kombinere Globalstar-systemet og GSM 900. Telefonen er den minste av de satellittelefonene som finnes på markedet, og vil finnes i et begrenset antall i fjerde kvartal, mens volumproduksjon først skjer fra år 2000.

Det er Ericsson Mobile Communications i Linköping som står for leveransene, mens terminalene er utviklet i Ericssons utviklingssenter i Basingstoke i England.

Globalstar har bestilt 300.000 satellittelefoner fra Ericsson, amerikanske Qualcomm og italienske Telital. Hvor mye hvert av selskapene skal levere er ikke kjent, men kontraktbeløpene er på 120 millioner dollar hos Ericsson, 117 millioner hos Qualcomm og 32 millioner dollar hos Telital. Ericsson skal i tillegg til løse terminaler levere terminaler som kan monteres fast i for eksempel biler for tilsammen 84 millioner dollar.

Ericssons Globalstar-terminal veier 350 gram og har innebyggd modem for faks og datakommunikasjon på 9,6 kbps over GSM-nettet og 7,2 kbps via Globalstar-satellittene.

Ved hjelp av telefonen kan kunden ringe over hele verden via satellittsystemet Globalstar, som etter planen lanseres til høsten. Telefonen har en innebygd funksjon som gjør at en ringer med GSM-nettet der det er dekning og Globalstar-satellittene når GSM-nettet ikke lenger gir dekning.

Ericssons terminal gir fire ulike bruksmåter, der kunden kan velge om telefonen bare skal kunne brukes der det er GSM-dekning, bare ringe via Globalstar, eller prioritere enten GSM eller Globalstar-nettet der begge gir dekning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.