BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson lanserer GSM-PC

Ericsson er tilbake i databransjen igjen. MC12 er navnet på selskapets nye lommedatamaskin med spesialprogram for Internett-tilkobling via GSM. Nokias Communicator får dermed en utfordrer.

Øystein Kvistad
12. juni 1997 - 12:24

MC12 er utviklet i samarbeid med programvaregiganten Microsoft, som foruten operativsystemet Microsoft CE også har levert Microsoft Pocket Word, Microsoft Pocket Excel, Microsoft Internet Explorer og Outlook-komponentene Tasks, Calendar, Contacts og Inbox til Ericssons nye lomme-PC.

Datamaskinen er Ericssons svar på Nokias Communicator, en alt-i-ett-kombinasjon av lommedatamaskin og mobiltelefon. MC12 passer til Ericssons mobiltelefoner i 300-, 600- og 700-serie.

I tillegg til Microsoft-programmene har Ericsson også lagt til egen programvare i MC12: Viktigst er det nye programvaremodemet som er lagret i mini-PCens faste minne. Den store fordelen med denne løsningen kontra et løst modem på et innstikkskort, er at programvaremodemet ikke drar noen ekstra effekt, dermed holder batteriet vesentlig lenger.

Ericsson har ikke konstruert MC12 helt fra bunnen av på egen hånd: I utgangspunktet er mini-PCen basert på en lommedatamaskin fra Hewlett-Packard. Maskinen leveres med fire megabyte arbeidsminne og fem megabyte fast minne i tillegg til to megabyte flash-minnekort for backup. Vekten på herligheten er 442 gram.

MC12 blir å finne i butikkene iløpet av september.

Til høsten kommer dessuten Ericsson med en ny "Communicator-variant", men selskapet er foreløpig sparsom med detaljene omkring denne lanseringen.

Mer informasjon om MC12 og Windows CE finner du på web-adressene øverst til høyre på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.