BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson mister gunst

Flere meglerhus og kredittselskaper nedjusterer Ericsson etter at selskapet i forrige uke leverte sine tall sammen med et resultavarsel til markedet.

Helge Lunde
23. okt. 2000 - 14:04

Det er Bloomberg som i dag melder om at flere av meglerhusene nå nedjusterer sine kursmål og anbefalinger på Ericsson aksjen, etter at selskapet la frem sine resultatstall for fjerde kvartal i forrige uke. Sammen med tallene for driften, som forøvrig var meget gode, ble det også sagt at selskapet ville tape store summer i fjerde kvartal på mobilsalget. Dette ble tolket svært negativt av markedet til tross for de gode resultatene for tredje kvartal, da et slikt resultatvarsel ikke var ventet etter at Nokia dagen før hadde opprettholdt sine prognoser for salget av mobile enheter.

Av meglerhusene som nedgraderer finner vi blant annet Lehman Brothers som nedjusterer fra 230 til 150 svenske kroner, og Goldman Sachs som jekker ned kursmålet til 180 kroner fra 220. Morgan Stanley har satt ned potensialet fra 225 til 160 kroner, og flere i rekken kan nevnes.

Samtidig har kredittvurderingsselskapet Standard & Poor's nedjustert Ericssons utsikter fra "stabile" til "negative", men opprettholder sin A+ og A-1 rating på selskapets lån.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.