Ericsson og Microsoft i trådløs ektepakt

Ryktene er bekreftet: Ericsson og Microsoft inngår en allianse for å utvikle produkter for trådløs Internett-tilgang. Ericsson og Microsoft har hittil vært bitre fiender.

Ryktene er bekreftet: Ericsson og Microsoft inngår en allianse for å utvikle produkter for trådløs Internett-tilgang. Ericsson og Microsoft har hittil vært bitre fiender.

Ericsson har bekreftet ryktene som begynte å gå i dag morges i Stockholm. Klokken 13.00 ble handelen med Ericsson-aksjen stoppet på Stockholm Børs på grunn av rykteflommen.

Nå har den svenske mobiltelefon-giganten bekreftet dette ryktet, skriver nyhetstjenesten Bloomberg og andre svenske medier. Selskapet har inngått et overraskende samarbeid med Microsoft om å lage mobile Internett-produkter. Sammen skal de to gigantene starte et nytt selskap, der Ericsson skal eie aksjemajoriteten.

Mer vil ikke de to selskapene si inntil pressekonferansen i Stockholm i morgen klokken 14:00.

Alliansen er overraskende fordi Ericsson og Microsoft hittil har vært bitre konkurrenter. Microsoft har nemlig kjørt inn i en mur i sitt forsøk på å forlenge Windows inn på nye, bærbare produkter som mobiltelefoner og lommedatamaskiner.

Med engelske Psion i spissen har Ericsson, Nokia, Motorola og Panasonic slått seg sammen i Symbian-alliansen for å lage et alternativt operativsystem for å koble mobiltelefoner til Internett.

Senest i sommer kritiserte Microsofts toppsjef, Steve Ballmer Symbian og hevdet at Microsofts operativsystem Windows CE gjorde Symbian unødvendig. Men mobiltelefonselskapene er redd for Microsofts dominerende rolle og hevder CE er for stort og dårlig til mobiltelefoner.

Nå sier Ericsson at de skal bruke Microsofts enkle Internett-leser Mobile Explorer på noen modeller. Microsoft har allerede innledet et samarbeid med British Telecom om utvikling av mobile Internett-tjenester.

Til toppen