BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson og Nokia tester sine WAP-løsninger mot hverandre

I teorien er WAP (Wireless Application Protocol, for interaktive tjenester til trådløse klienter) en åpen standard. Nokia og Ericsson skal teste sine løsninger mot hverandre for å se om dette stemmer i praksis.

Eirik Rossen
1. juli 1999 - 14:58

De to nordiske gigantene var blant grunnleggerne av WAP Forum som arbeider for å spre WAP-evangeliet. I fjor hadde forumet 40 medlemmer, ved siste telling i slutten av juni var de 120. Telenor og Telia er også med.

Hittil har WAP bare kommet i versjon 1.0 som betegnes gjerne som en "offentlig beta". Om noen uker skal WAP 1.1 være klar. Da vil både apparater og tjenester kunne spre seg verden over.

Nokia og Ericsson har begge en rekke produkter og løsninger til å betjene WAP-tjenester, blant annet tjenerapplikasjoner og mobiltelefoner. Mest kjent er Nokias 7110 som blant annet ble demonstrert på CeBIT med tjenester formidlet av Oracle. Nå er tiden kommet for å teste selskapenes produkter og løsninger mot hverandre. Erfaringene vil ventelig følges med argusøyne av alle som håper at WAP er løsningen som kan skape helt nye markeder ved å bringe interaktive tjenester ut til en apparattype som det etter hvert vil selges langt flere av enn PC-er.

For Norge er interoperabilitet mellom Nokia og Ericsson spesielt interessant, siden de norske GSM-operatørene har valgt hver sin WAP-partner: NetCom går med Nokia mens Telenor har valgt Ericsson.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra