Ericsson og Telenor i global MMS-pakt

Telenor Mobile og Ericsson har inngått en global rammeavtale for leveranse av løsninger for å sende fargebilder, lyd, animasjoner og enkle multimediepresentasjoner fra mobiltelefon til mobiltelefon, såkalt MMS.

Rammeavtalen omfatter alle Telenor Mobiles virksomheter i Europa og Asia, og Ericsson skal levere MMS-plattform (Multimedia Messaging Services) og applikasjoner, samt tjenester for integrering i Telenor Mobiles nettverk, opplyser partene i en pressemelding.

Verdien på kontrakten er ikke kjent.

Gjennom å benytte den sentralt forhandlede avtalen for MMS-plattformer vil de lokale selskapene på et tidlig tidspunkt kunne tilby sine brukere nyttige og underholdende tjenester. Flere Telenor Mobile-selskaper har allerede lansert MMS, men med den globale avtalen vil det bli enklere å distribuere MMS-tjenester på tvers av Telenor Mobiles portefølje.

- Gjennom å velge én standard MMS-plattform kan vi utvikle MMS-markedet på en kostnadseffektiv måte ved å distribuere produkter og tjenester

til våre kunder verden over med begrensede utviklingskostnader, sier Telenor Mobile toppsjef Arve Johansen.

Ericssons har allerede levert MMS-løsninger i mer enn 90-testsystemer hos kunder verden over, og selskapet hevder å ha 40 prosent av alle MMS-kontraktene med mer enn 50 prosent av abonnentene på verdensbasis.

Telenor Mobile har eierandeler i 15 mobilselskaper i Europa og Asia og innehar gjennom datterselskapet Telenor Mobil AS en lederposisjon

i det norske markedet. Antall abonnement basert på eierandelen i selskapene var per tredje kvartal 2002 11,6 millioner.

Til toppen