BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson opp etter Qualcomm-kjøp

Etter et kraftig fall onsdag tok Ericsson-aksjen torsdag igjen det tapte og vel så det etter at det ble kjent at selskapet var kommet til enighet med Qualcomm om å kjøpe deler av selskapet.

Frode Eriksen
25. mars 1999 - 16:58

B-aksjen steg torsdag formiddag med over 8 prosent. Analytikere mener Ericssons oppkjøp av Qualcomms infrastrukturvirksomhet basert på CDMA (code division multiple access)-teknologi vil kunne styrke selskapet på lengere sikt. De to selskapene vil med dette også avblåse den planlagte rettssaken i juni da patentstriden rundt CDMA-teknologien skulle finne sin avgjørelse Denne saken ble påbegynt så tidlig som i 1996.

Ericssons konsernsjef Sven-Christer Nilsson og Qualcomms toppsjef Irwin Jacobs vil senere torsdag holde en pressekonferanse i New York for å fortelle mer om avtalen som nå er inngått.

Ericsson vil med dette styrke stillingen som en av de ledende leverandørene av mobilinfrastruktur, knyttet til neste generasjon mobiltelefoni, også på det amerikanske markedet der andre mobilstandarder enn GSM har hatt størst utbredelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra