BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson saksøkes

Qualcomm saksøker L.M Ericsson som de mener har brutt patentbestemmelser som sikrer Qualcomm rettigheter knyttet til teknologien CDMA, som er en hjørnestein i den amerikanske mobiltelefonstandarden.

Frode Eriksen
25. mars 1997 - 16:13

Uenigheten kan bli viktig ettersom mobiltelefoni i USA er et voksende marked, der valget av standarden CDMA blir viktig for selskapet som utviklet teknologien; Qualcomm.

Ericsson på sin side saksøkte Qualcomm i desember i fjor, med begrunnelse i at deler av Qualcomms CDMA-utstyr og komponenter brøt Ericssons patenter. Qualcoms respons til dette søksmålet var at det var uten innhold. Ericssons søksmål omfatter åtte patenter rundt teknologi som forbinder basestasjonen til mobiltelefonen.

Qualcomms søksmål er basert på Ericssons uttalelse der selskapet sier at det vil tilby håndholdte mobiltelefoner på det amerikanske markedet basert på CDMA-standarden. Qualcomm mener Ericssom bryter sju av selskapets patenter som ifølge selskapet dekker "viktige deler" av telefonene.

Qualcomm hevder at Ericsson har lisens til selskapets patenter som gjør det mulig å produsere håndholdte telefoner for bruk i satellittsystemet Globalstar, men ikke for vanlige digitale mobiltelefoner eller andre landbaserte systemer.

Dette er imidlertid ikke første gangen der er konflikt omkring CDMA-teknologien, skriver The Wall Street Journal

Bare for noen uker siden offentliggjorde Motorola sine planer om å stevne Qualcomm for å ha brutt patentbeskyttelser ved å kopiere Motorolas StarTAC mobiltelefon. Som i saken mot Ericsson har Qualcomm på sin side saksøkt Motorola.

CDMA, som står i sentrum for sakene, har sin hardeste rival i det europeiske digitale systemet GSM (Global System for Mobile Communication), som er valgt som mobilstandard i de fleste andre land.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.