Ericsson skal levere satellittelefoner til Globalstar

Kontrakten er verdt 120 millioner dollar. Leveransene begynner i høst når satellittsystemet åpner. Ericssons er den største av Globalstars tre telefonkontrakter.

Kontrakten er verdt 120 millioner dollar. Leveransene begynner i høst når satellittsystemet åpner. Ericssons er den største av Globalstars tre telefonkontrakter.

Det er Ericsson Mobile Communications i Linköping som står for leveransene, mens terminalene er utviklet i Ericssons utviklingssenter i Basingstoke i England.

Globalstar har bestilt 300.000 satellittelefoner fra Ericsson, amerikanske Qualcomm og italienske Telital. Hvor mye hvilket selskap skal levere er ikke kjent, men kontraktbeløpene er kjent; henholdsvis 120 millioner dollar hos Ericsson, 117 millioner hos Qualcomm og 32 millioner dollar hos Telital. Ericsson skal i tillegg til løse terminaler levere terminaler som kan monteres fast for 84 millioner dollar.

Ifølge svenske Elektronikktidningen er produksjonen av satellittelefonene under oppbygning, men er ennå ikke i gang.

Produktleder for Globalstar-telefonen i Ericsson, Göran Lindwall, sier til avisen at selv om Ericsson nå starter produksjon av terminaler for å møte den kommersielle lanseringen i høst, er de ennå ikke kommersialisert, noe som først skjer når Globalstar-systemet er i drift.

Ericsson skal produsere flerbåndstelefoner som både kan brukes mot Globalstar og mot GSM-nett, sammen med Telital. Qualcomm skal på samme måte lage terminaler som både kan brukes mot Globalstar og CDMA og AMPS-baserte mobilnett. I tillegg skal det produseres terminaler som kan benyttes i biler.

Til toppen