Ericsson skal slankes enda en gang

Minuset var ikke så stort som ventet, men Ericssons ferske toppsjef, Carl Henric Svanberg, setter i gang en ny kuttrunde.

Minuset var ikke så stort som ventet, men Ericssons ferske toppsjef, Carl Henric Svanberg, setter i gang en ny kuttrunde.

Ericsson vedtar ytterligere tiltak for å bedre konkurranseevnen til selskapet, heter det i kvartalsrapporten fra selskapet. I klartekst betyr det ytterligere kutt i den hardt rammede svenske elektronikk-stoltheten.

Nå skal selskapet kutte nye 5 milliarder svenske kroner i kostnadsbasen.

Det betyr at ytterligere 7.000 ansatte må forlate selskapet.

Ericsson hadde et underskudd på 3,5 milliarder svenske kroner før skatt i første kvartal, viser resultatet som ble framlagt tirsdag. I samme periode i fjor viste resultatet over fem milliarder i tap.

I henhold til tidligere vedtatte spareprogram skulle arbeidsstyrken reduseres til 54.000 ansatte. Men nå skal antall ansatte reduseres til 47.000, og kostnadene skal senkes med ytterligere 13 milliarder kroner.

Av de 7.000 nye som må gå, skal 2.000 forlate selskapet allerede i år, sier Ericssons pressesjef Åse Lindskog til det svenske nyhetsbyrået TT. Hun vil ikke gå nærmere inn på hvor nedskjæringene kommer.

Omsetningen i selskapet er falt med 30 prosent, til 26 milliarder svenske kroner.

Les mer hos digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet

For to år siden var det 900 ansatte i Ericsson Norge. Nå er det bare 350 igjen fordelt på Grimstad, Halden og Asker. Tirsdag ettermiddag vil de ansatte få beskjed om ytterligere innsparinger i den svenske telegiganten.

–Vi vet ennå ikke om det blir nedbemanning i Norge. Det eneste som er klart, er at London-kontoret forsvinner, sier informasjonsdirektør Bente Lier til NTB.

Arbeidet med nedbemanningen har ikke startet ennå, og det er derfor uklart hvor nedskjæringene vil komme. Det betyr at de gjenværende Ericsson-arbeiderne i Norge må leve i usikkerhet i lang tid.

–Erfaringene fra de siste to årene viser at det er viktig med åpenhet. Det har gjort prosessen enklere, sier Lier. Det er i dag 110 ansatte i Grimstad, 40 i Halden og resten i Asker.

Til toppen