BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson snuser på 3Com

3Com-aksjen økte sterkt fredag etter rykter om at selskapet er nær ved å bli kjøpt opp. Svenske Ericsson er utpekt som het kjøpskandidat, og en handel vil koste Ericsson minst 80 milliarder kroner.

Frode Eriksen
26. apr. 1999 - 08:11

Aksjekursen på 3Com økte med 16 prosent på Nasdaq fredag etter flere spekulasjoner om at 3Com nå var nær et salg til et større selskap. Ifølge Dow Jones Newswires var ryktene klare på fredag: Ericsson ses på som en av de heteste kandidatene til å kjøpe.

Ryktene om at 3Com skal innfusjoneres i et annet selskap er imidlertid gamle, men ifølge Michael Murphy, som er analytiker på teknologiaksjer har ledelsen i Ericsson og 3Com allerede møtt hverandre, senest for få uker siden. Det var også han som stod bak fredagens rykter ved å poste sitt nyhetsbrev på Yahoo!.

Verken 3Com eller Ericsson har kommentert saken.

Men det som er sikkert er at aksjekursen på selskapet sank kraftig i februar etter resultatvarsel, fra et nivå over $ 45 til mellom $ 20 og $ 30, mens sluttkursen fredag endte på $ 25,81. Selv om kursen stiger 20-30% vil prisen likevel være lavere enn i februar.

3Com overgås bare av Cisco i størrelse av de selskapene som selger produkter som gjør det mulig for datamaskiner å snakke med hverandre. En annen aktør i dette markedet er Bay Networks, som ble kjøpt av Nortel i fjor. Det er imidlertid stor forskjell på 3Com og Cisco, sistnevnte selskap har en børsverdi på 20 ganger mer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.