BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson-styret gjenvalgt tross massiv kritikk

Mange både er og var kritiske til Ericsson-styrets arbeid, men likevel ble styret og leder Lars Ramqvist gjenvalgt på onsdagens generalforsamling.

Frode Eriksen
28. mars 2001 - 20:39

De 4400 aksjeeierne i Ericsson som onsdag samlet seg i Globen i Stockholm endte med å gjenvelge Lars Ramqvist som styreleder i Ericsson. Ramquist har blant annet gitt solid støtte til sittende konsernsjef Kurt Hellström.

Det var som ventet blant de små aksjonærene en fant de mest misfornøyde stemmene. Men begge de store eierne i Ericsson, Investor og Industrivärden, la sin støtte bak både Hellström og Ramqvist, og dermed var debatten og avstemmingen i realiteten over.

Ramqvist blir derfor værene i minst ett år til. Under generalforsamlingen avfeide han ifølge Dagens Industri all kritikk mot han og Hellström, tross dårlige resultat. Han minnet om at mens han selv var konsernsjef for 10 år siden var Ericsson-aksjen nede i tre kroner.

Under sin tale sa Hellström at strategien er å være langsiktig. - Vi arbeider steinhardt med å gjøre Ericsson bedre og sterkere, sa han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.