BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson svelger mer datakom

Fire milliarder kroner i kontanter kjøper svenske Ericsson datakomselskapet Torrent Network (3,6 mrd. kroner) og IP-telefoniselskapet Touchwave (380 mill. kroner). Kjøpene kompletterer Ericssons produkter innenfor router-teknologi og IP-telefoni.

Frode Eriksen
14. apr. 1999 - 10:31

Torrent Network har ennå ikke kommersialisert sine routere, men har levert flere testsystemer til selskap i Europa og USA med planlagt kommersiell lansering neste år. Silicon Valley-selskapet Touchwave utvikler IP-telefoniløsninger for SMB-markedet og var det billigste av de to selskapene. Ericssons inntreden i de to selskapene betyr nye investeringer og vekst, og allerede nå er det klart at selskapenes vel 100 stillinger kan ventes doblet til neste år.

Oppkjøpene følger en rekke andre som Ericsson har foretatt i USA det siste året. Konsernsjef Sven-Christer Nilsson, sier at oppkjøpene styrker selskapets satsing innenfor nettverksprodukter.

Ericsson tidligere oppkjøp i USA har vært innenfor datakom og IP-telefoni, som er selskapets nye satsingsområde. På listen står datakomselskapene som ACC og i Juniper som ble kjøpt i fjor høst og i vår. Formålet er bedre å kunne sette sammen ulike produkter til nye tjenester. Nå kan Ericsson kombinere routere både for aksessnett hos en kunde til stamnett-nett og til nettene som forbinder stamnettet og aksessnettet.

Ericsson har også posisjonert seg i markedet for IP-telefoni, blant annet i samarbeid med Telenor Nextel. Teleselskapene vil fortløpende velge sine leverandører til sine IP-telefoniløsninger og Ericsson har uttalt høye ambisjoner innenfor dette markedet.

Blant Ericssons konkurrenter er Cisco - verdens største router-produsent, noe som gjør at Nilsson ikke utelukker nye oppkjøp for Ericsson.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.