Ericsson taper prestisjefylt IP-referanse

Telia Light dropper Ericsson som leverandør av utstyr til IP-telefoni og velger heller å kjøpe utstyr fra israelske Vocaltec. Kontrakten er liten, bare på fem millioner svenske kroner, men likefullt et viktig signal fra Telia som tradisjonelt er en god Ericsson-kunde.

Telia Light er Telias satsing på IP-telefoni, og selskapet har allerede lansert IP-telefoni i Skandinavia unntatt i Norge.

Kontrakten Ericsson nå mister har en verdi på fem millioner svenske kroner, men det er ikke beløpet som er det viktigste for selskapet. IP-telefoni må ennå sies å være i sin spede barndom, og kommersielle kontrakter er gull verdt for leverandørene.

Ericsson er benyttet som leverandør til Telenor Nextels IP-prosjekt, og har benyttet seg av dette som referanse i utlandet. At kontrakten med Telia Light glipper, betyr at Ericsson mister en referanse og at israelske Vocaltec får den svært viktige referansen Telia er, ved å få levere "gateways", som knytter tradisjonelle telenett og IP-nett sammen til selskapet.

IP-telefoni er et av de viktigste satsingsområdene for Ericsson, og administrerende direktør i selskapet, Sven-Christer Nilsson sa så sent som på en pressekonferanse i Oslo i sommer at selskapet har klare og solide ambisjoner dette markedet.

Ifølge administrerende direktør i Telia Light, Björn Norrbom, har Ericsson for liten erfaring. Han sier til Dagens Industri at Vocaltec i praksis demonstrerte at selskapets utstyr basert på industristandarden H.323 kunne brukes sammen med utstyr fra andre leverandører, og som dessuten er i bruk andre steder i verden.

Til toppen