BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson tar tilbake Fujitsu-anlegg

Ericsson overtar Fujitsu ICL Personal Computers' anlegg og ansatte i Linköping fra 1. april. 87 av 106 Fujitsu-ansatte får ny jobb hos Ericsson Radio Systems.

Øystein Kvistad
17. mars 1998 - 15:01

Dermed redder Ericsson det Dagens Industri omtaler som "den svenske dataidustriens vugge" fra virksomhet fra nedleggelse.

Det handler om det gamle Datasaab, som ble startet helt tilbake på 60-tallet og senere kjøpt i 1981 av Ericsson for så å bli solgt videre til erkefienden Nokia i 1988. Ti år senere solgte så Nokia selskapet videre til britiske ICL, som nå eies 80 prosent av Fujitsu. I dag driver selskapet med forskning og utvikling av PC-er.

Ifølge en pressemelding fra Ericsson Radio Systems AB vil de 87 Fujitsu-ansatte og øvrige anleggsfasiliteter overføres til Ericsson innen 1. april i år.

Fujitsu har i økende grad konsentrert all FoU-virksomhet på PC-siden til Japan, i tillegg til de anleggene som befinner seg i England og Finland. Det var også bakgrunnen for at de 106 ansatte ved anlegget i Linköping for et par måneder siden fikk beskjed om at virksomheten der skulle legges ned.

Som de øvrige Ericsson-selskapene sliter også Ericsson Radio Systems med å få tak i nøkkelpersoner, og det er ikke til å stikke under stol at selskapet ser overtakelsen av Fujitsu-anlegget som en mulighet til å ta en "snarvei" på arbeidsmarkedet. Omlag 70 prosent av de Fujitsu-ansatte har ifølge Dagens Industri sivilingeniørkompetanse.

Ulf Mimer, som får ansvaret for den nye Ericsson-organisasjonen, opplyser at fokus for de nyansatte vil bli forskning- og utviklingsarbeid på fremtidige mobiltelefonsystemer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.