Ericsson tar tilbake Fujitsu-anlegg

Ericsson overtar Fujitsu ICL Personal Computers' anlegg og ansatte i Linköping fra 1. april. 87 av 106 Fujitsu-ansatte får ny jobb hos Ericsson Radio Systems.

Dermed redder Ericsson det Dagens Industri omtaler som "den svenske dataidustriens vugge" fra virksomhet fra nedleggelse.

Det handler om det gamle Datasaab, som ble startet helt tilbake på 60-tallet og senere kjøpt i 1981 av Ericsson for så å bli solgt videre til erkefienden Nokia i 1988. Ti år senere solgte så Nokia selskapet videre til britiske ICL, som nå eies 80 prosent av Fujitsu. I dag driver selskapet med forskning og utvikling av PC-er.

Ifølge en pressemelding fra Ericsson Radio Systems AB vil de 87 Fujitsu-ansatte og øvrige anleggsfasiliteter overføres til Ericsson innen 1. april i år.

Fujitsu har i økende grad konsentrert all FoU-virksomhet på PC-siden til Japan, i tillegg til de anleggene som befinner seg i England og Finland. Det var også bakgrunnen for at de 106 ansatte ved anlegget i Linköping for et par måneder siden fikk beskjed om at virksomheten der skulle legges ned.

Som de øvrige Ericsson-selskapene sliter også Ericsson Radio Systems med å få tak i nøkkelpersoner, og det er ikke til å stikke under stol at selskapet ser overtakelsen av Fujitsu-anlegget som en mulighet til å ta en "snarvei" på arbeidsmarkedet. Omlag 70 prosent av de Fujitsu-ansatte har ifølge Dagens Industri sivilingeniørkompetanse.

Ulf Mimer, som får ansvaret for den nye Ericsson-organisasjonen, opplyser at fokus for de nyansatte vil bli forskning- og utviklingsarbeid på fremtidige mobiltelefonsystemer.

Til toppen