Ericsson til Grimstad

På et styremøte i Ericsson fredag ble det bestemt å flytte virksomheten i Arendal til Grimstad. Ericsson tar sikte på Andreas Uglands teknologipark med planlagt flytting i 1999.

Dermed er det klart at Ericsson ikke flytter sin virksomhet på Sørlandet til Asker eller Fornebu, slik det lå an til tidligere i år. Beslutningen må derfor sees på som en stor seier for de ansatte i Arendal.

Også for Ugland selv er vedtaket en seier. Andreas Ugland har lenge forsøkt å få leietakere til sin teknologipark. Nå når Ericsson velger parken som tilholdssted er det også klart at Sørlandet ikke mister sin teknologikompetanse, selv om den flytter noen kilometer innen fylket.

Ericsson hadde tre alternativer til ny lokalisering. I tillegg til Grimstad ble ombygging av lokalene på Hisøy og Longum Industripark vurdert.

Det var i januar det ble kjent at selskapet ville flytte virksomheten til den planlagte IT-parken på Fornebu. Demonstrasjonstog med de ansatte og besøk fra toppledelsen i Sverige resulterte i at beslutningen om å flytte skulle utredes nærmere.

Til toppen