Ericsson velger Real til trådløs multimedia

Ericsson velger serversystemet til RealNetworks som programvareplattform i sitt system for levering av multimediatjenester.

Innholdet i avtalen har lekket ut til flere amerikanske medier. Den offisielle kunngjøringen er ventet i dag. Avtalen er ikke-eksklusiv, og de økonomiske betingelsene er ikke kjent.

Ericsson vil bruke RealNetworks -systemet Helix Universal Server i sitt system for levering av multimediatjenester, kjent som Ericsson Content Delivery Solution eller ECDS. Dette systemet er beregnet på operatører som vil tilby tjenester basert på leveranser av lyd eller video til sine abonnenter, for eksempel aksjekurs, værvarsling, nyheter og liknende. Helix-systemet håndterer mange av standardformatene innen lyd og video, og er ikke avhengig av at også klientene kjører Real-programvare.

RealNetworks har en tilsvarende avtale med Nokia, som bruker Helix i utstyr beregnet på operatører, og Real-klienten RealOne i noen av sine telefoner.

Mens det pågår en internasjonal GSM-konferanse i Cannes i Sør-Frankrike, har flere internasjonale aktører kunngjort avtaler med det til felles at de tar sikte på å bygge en front mot Microsoft.

Nokia og Oracle har kunngjort et samarbeid rundt mobil e-post. IBM har kunngjort prosjekter med blant andre Nokia og Sony Ericsson. Samsung har supplert sin satsing på Microsoft med en fem prosent investering i Symbian. Samsung begrunnet dette med måten Microsoft og Intel opptrådte i PC-markedetet, der alle PC-leverandørene til slutt ble redusert til kloneprodusenter uten muligheter for reell differensiering av sine produkter.

Til toppen