BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericssons halvårstall fikk fart på børsen

Ericsson la i formiddag fram en eksepsjonelt god halvårsrapport. Stockholmsbørsen gikk i taket over Ericsson-tallene, som viser et resultat før skatt på 6,095 milliarder kroner.

Øystein Kvistad
24. juli 1997 - 15:25

Nesten umiddelbart etter resultatfremleggelsen spratt kursen på B-aksjen til værs med 39 kroner til 368 kroner - en økning på nesten 12 prosent.

Ericssons halvårsresultat er langt i overkant av det analytikerne hadde forventet. Markedet hadde spådd et resultat på 5,1 milliarder kroner før skatt, men Ericsson slo til med et resultat som var nesten én milliard bedre. Tilsvarende tall for samme periode i fjor var 4,2 milliarder kroner.

Konsernets ordreinngangen er i siste halvår steget til vel 87,7 milliarder kroner. Dermed kan konsernsjef Lars Ramqvist konstatere at ordreinngangen har pekt oppover for 23. kvartal på rad.

Ericssons største virksomhetsområde, mobilsystemer, fortsetter å vise sterk vekst. En økning i ordrebøkene fra 23,5 milliarder første halvår i fjor til 30,1 milliarder for årets seks første måneder lar seg høre.

Infocom Systems omsatte i perioden januar-juni for 21,4 milliarder kroner, opp fra i underkant av 16 milliarder samme periode året før.

Den sterkeste veksten kommer som ventet på virksomhetsområdet mobiltelefoner og terminaler. En omsetningsvekst på 102 prosent - fra ni milliarder til nesten 18,4 milliarder imponerer.

Ericssons sterke halvårsresultat dro samtidig med seg erkerivalen Nokia til en "happy børs-day" også for dem. Nokias A-aksje steg raskt med 40 kroner til 652 kroner.

USA er fremdeles Ericssons største marked, tett fulgt av Kina, England, Sverige, Italia og Spania - og alle regioner rapporterer om fremdeles sterk vekst.

Ved utgangen av juni hadde Ericsson 96.520 ansatte - en økning på 2571 fra desember 1996.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.