BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericssons nye GSM-vidunder

I dag introduserer Ericsson sitt nye mobiltelefonvidunder - GF 788. Dette er den minste og mest mest avanserte GSM-telefonen som noen sinne har kommet ut fra Ericssons samlebånd i Kumla.

Øystein Kvistad
18. feb. 1997 - 16:00

Det er en GSM-telefon for de virkelig kresne tekno-feinschmeckerne som Ericsson presenterte offentlig for første gang klokken 15:00 i dag. Fra Ericsson AS på Billingstad får digi:tele opplyst at telefonen kun veier 135 gram, og inne i selve telefonhuset på ti centimeters lengde har Ericsson klart å presse inn et batteri som yter tre timers taletid og en standby-tid på 60 timer.

GF788, som er navnet på telefonen, er den første i en helt ny generasjon avanserte digitale mobiltelefoner Ericsson nå satser på. Brukerne kan velge mellom tre ulike menytyper; Begrenset, utvidet og en brukertilpasset, der brukeren selv kan skreddersy sin personlige menystyring. I en teknologibeskrivelse av telefonen går det fram at menyene i stor grad vil være ikonbasert med et tilpasset JA/NEI brukergrensesnitt.

Også utseendemessig skal den nye telefonen skille seg ut fra dagens "svarte masse". GF 788 vil bli tilbudt i fire ulike metallic-versjoner; mørk grå, Bordaux-rød, mørk blå og mørk grønn.

Foruten vekten på 135 gram, oppgir Ericsson disse tekniske spesifikasjonene på GF 788:

- ni hurtigvalg for ofte gjentatte nummer

- en elektronisk telefonkatalog med mulighet for lagring av inntil 99 telefonnummer

- en såkalt missed called function, som lagrer oppringninger brukeren ikke har hatt anledning til å besvare

- SMS (tekstmeldinger)

- mulighet for sending og mottak av data- og faksmeldinger

Den nye Ericsson-telefonen kommer på markedet i midten av mars.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.