RESULTATERFINANS

Ericssons overskudd faller kraftig

Rammes av vedvarende dårligere tider, advarer konsernsjefen.

Ericsson selger mer, men tjener en god slump mindre enn før. Overskuddet er barbert med 6 milliarder svenske kroner på ett år. Her fra selskapets bytilpassede LTE-antenne i Stockholm.
Ericsson selger mer, men tjener en god slump mindre enn før. Overskuddet er barbert med 6 milliarder svenske kroner på ett år. Her fra selskapets bytilpassede LTE-antenne i Stockholm. Bilde: Ericsson
25. jan. 2012 - 09:59

Den svenske telegiganten Ericsson økte omsetningen i fjerde kvartal i fjor, men overskuddet falt.

Ifølge tall fra Ericsson var omsetningen i fjerde kvartal i fjor på 63,7 milliarder svenske kroner, mot 62,8 milliarder i samme kvartal året før.

Inntjeningen kraftig ned

Overskuddet før skatt, inkludert omstruktureringskostnader, var på 1,8 milliarder svenske kroner. Året før var overskuddet i fjerde kvartal på 7,8 milliarder svenske kroner.

Konsernsjef i Ericsson, Hans Vestberg. <i>Bilde: Stefan Borgius</i>
Konsernsjef i Ericsson, Hans Vestberg. Bilde: Stefan Borgius

- I fjerde kvartal opplevde vi en svakere utvikling innen Networks, samt en forventet påvirkning av bruttomarginen som følge av en endret forretningsmiks med flere nettutbyggingsprosjekter, moderniseringsprosjekter i Europa og en høyere serviceandel, skriver konsernsjef Hans Vestberg i sin redegjørelse.

Den svenske telegiganten rammes også av dårlige tider i verdensøkonomien, mener han.

- Vi opplevde også en noe økt forsiktighet blant operatørene på grunn av usikkerheter som den økonomiske utviklingen og politisk uro i visse land, skriver han. Utviklingen kommer til å fortsette, advarer han.

- Vi tror at den langsiktige positive utviklingen for industrien består. På kort sikt forventer vi at operatørene fortsatt er forsiktige med investeringene, som speiler faktorer som makroøkonomisk og politisk usikkerhet, skriver Vestberg. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.