Erik Villum er ferdig i Umoe IKT

Konsernsjefen erstattes etter skuffende resultater.

Erik Villum er ferdig i Umoe IKT
(Bilde: Umoe)

Konsernsjefen erstattes etter skuffende resultater.

Erik Villum er ferdig som konsernsjef i Umoe IKT, etter å ha ledet virksomheten siden januar 2009.

Det har vært en svært tubulent tid, der Villum har stått i spissen for omfattende kuttrunder og masseoppsigelser, samtidig som han har tatt inn nye ansatte.

Blant annet fikk veteraner som hadde vært med å bygge opp selskapet gjennom 30-40 år sparken tidligere i år. Samme skjebne led konsulenter som ikke var lønnsomme nok.

- En del av dem hadde kompetanse som ikke matcher markedet, sa Villum til digi.no i forbindelse med masseoppsigelsene i februar.

Nå er han selv blitt overflødig. Styret i selskapet er ikke forøyd med resultatene og erstatter Villum.

- Det er gjort en rekke viktige grep for å forbedre virksomheten i Umoe IKT. Dessverre har ikke resultatene fullt ut reflekterte disse grepene. Lederskiftet sikrer energi og trykk i den pågående omstillingen, sier styreleder Jarle Roth i en pressemelding.

Andre Løvestam, som selv ble sparket som leder for Telecomputing i februar i fjor, er utpekt som ny konsernsjef i Umoe IKT. Løvestam har siden januar vært nestleder i Umoe IKT-styret.

Styret sier i en kommentar at de er meget fornøyd med nyansettelsen, og at de har stor tro på Umoe IKTs langsiktige potensial.

Villum fortsetter som konsernsjef inntil Løvestam er på plass den 1. august.

Den avtroppende Umoe IKT-sjefen kom i januar 2009 fra stillingen som konserndirektør i Umoe. Nå går han tilbake til moderskipet.

- Vi takker Erik Villum for stor arbeidsinnsats i en for selskapet krevende periode. Han ønskes velkommen tilbake til Umoe, uttaler Jarle Roth.

Umoe IKT og datterselskapene Umoe iTet, Umoe Consulting og Tarantell har til sammen 800 ansatte fordelt på 20 steder i Norge.

    Les også:

Til toppen