Ernst & Young blir IFS-partner

Programvareselskapet IFS endrer sin forretningsmodell i Norge har inngått en samarbeidsavtale med konsulentselskapet Ernst & Young.

Programvareselskapet IFS endrer sin forretningsmodell i Norge har inngått en samarbeidsavtale med konsulentselskapet Ernst & Young.

Svenske IFS er en ung utfordrer i markedet for ERP-systemer (ressursforvaltningssystemer), hvor SAP, Oracle og Baan er markedsledere.

Til nå har IFS stått for alle deler av løsningsleveransene til kunden. IFS har tidligere signalisert et ønske om å finne partnere som kan ta seg av, selge inn og levere selskapets løsninger hos kundene.

- Dette samarbeidet markerer et nytt steg i utviklingen av IFS' forretningsmodell. Vi har hatt en sterk tradisjon for å forestå alle deler av leveranse med egne ressurser. Vår nye komponentbaserte teknologi muliggjør en mye raskere vekst for selskapet og en ny form for arbeidsteknikk med bruk av partnere. Avtalen med Ernst & Young er et av de første steg langs en slik endret strategi, sier direktør for forretningsutvikling i IFS Norge Olav Kalve.

Avtalen innebærer at IFS vil levere programvare og implementasjonstjenester som understøtter forretningsprosesser innen økonomi, logistikk, produksjonsplanlegging, det som på godt norsk kalles "engineering", og ressursadministrasjon.

Ernst & Young Management Consulting vil levere tjenester innen rådgivning, prosjektledelse og effektivisering og tilpassing av forretningsprosesser. Som en naturlig følge av samarbeidet vil partene kunne levere tjenester som spesialtilpasser IFS programvare og integrasjon med annen eksisterende programvare hos kundene.

Til toppen