FORBRUKERTEKNOLOGI

Erstatt skjermkabelen med trådløs USB

Et amerikansk selskap har annonsert en løsning som gjør det mulig å sende bilder trådløst til skjermen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. jan. 2007 - 12:24

Amerikanske Quartics har denne uken annonsert en løsning som gjør det mulig å koble en skjerm til en PC via en USB-kabel. Dette gjør det først og fremst mulig å koble én eller flere ekstra skjermer til en PC med bare én skjermutgang, men benytter man en trådløs USB-løsning, har man også en mulighet til å koble skjermen til PC-en uten å benytte kabler. Bildene i denne artikkelen viser derimot en vanlig, kabelbasert USB-løsning.

Brikken Quartics har utviklet, QV1303 Media Decoder, støtter skjermoppkløsninger mellom VGA (640 x 480) og UXGA (1600 x 1200) med 32 bits fargedybde og en rate på opptil 30 bilder per sekund. Dette er raskt nok til å se film, inkludert det laveste HDTV-nivået. Den skal også være rask nok for spill, noe som også bør bety at forsinkelsen er svært liten.

Komprimeringsteknologien som benyttes skal være tapsfri, noe som skal bety at kvaliteten bør være den samme som ved bruk av vanlig skjermkabel.

Quartics vil ikke selv tilby sluttbrukerprodukter basert på løsningen, men tilbyr tredjepartsleverandører selve brikken sammen med referansedesign, programvare, enhetersdrivere og brukermanual.

Quartics' teknologi vil trolig tilbys sluttbrukere i form av spesiell USB-hub med skjermutgang, men teknologien kan også bygges direkte inn i nye skjermer. Det er ikke oppgitt når slike produkter vil bli tilgjengelige på markedet eller hvem som kommer til å tilby dem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.