Erstatter noen iPhone 5-batterier

Apple med global bytteordning.

Erstatter noen iPhone 5-batterier
Apple tilbyr seg å erstatte batteriene i et ukjent antall iPhone 5-mobiler globalt. Bilde: Apple

Apple har vedkjent at kvaliteten på batteriene til en del iPhone 5-mobiler, solgt mellom september 2012 og januar 2013, ikke er av god nok kvalitet. Brukerne kan oppleve et plutselig fall i batteritiden eller et behov for at telefonen må lades hyppigere enn tidligere. Selskapet tilbyr derfor å bytte batteriet i en del slike enheter.

Mange mobileiere kan nok uansett ønske seg bedre batteritid, men ifølge Apple gjerne det aktuelle problemet bare en veldig liten prosentandel av de solgte iPhone 5-enhetene.

Apple vet hvilke serienummer de aktuelle mobilene har. Man kan skrive inn serienummeret på denne siden og få vite om telefonen kan være kvalifisert for å få nytt batteri.

Telefonen vil måtte undersøk på et verksted som er omfattet av ordningen, før batteriet eventuelt skiftes ut. Slike verksteder kan man finnes på denne siden.

Foreløpig har ordningen bare kommet i gang i USA og Kina. I resten av verden må kundene vente til fredag den 29. august før de kan levere inn sin iPhone 5 til kontroll. Før innleveringen be kundene ta backup av alle data og deretter resette telefonen med Find my iPhone-funksjonen deaktivert.

Utskiftningsprogrammet for batteriet i iPhone 5 gjelder i utgangspunktet i inntil to år etter at telefonen har blitt kjøpt, men minimum til den 1. mars 2015.