Erstatter passordet med lyd

Nå kjøpt av Google.

SlickLogins løsningen kan utgjøre en alternativ, sekundær autentiseringsmekasnime, men også erstatte passordet helt hos nettsteder som ønsker dette.
SlickLogins løsningen kan utgjøre en alternativ, sekundær autentiseringsmekasnime, men også erstatte passordet helt hos nettsteder som ønsker dette. Bilde: PantherMedia/Randolf Berold
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. feb. 2014 - 07:46

Det israelske selskapet SlickLogin har blitt kjøpt av Google, angivelig for et relativt beskjedent antall millioner dollar. Dette skriver GeekTime. Nyheten er bekreftet på selskapets nettsted.

SlickLogin ble etablert i fjor og har tre ansatte. Selskapet skal verken ha kunder eller noe lansert produkt. Derimot utvikler det en autentiseringsteknologi basert på lyd, som et tillegg til eller erstatning for passord.

Løsningen ble presentert under TechCrunch Disrupt-konferansen i fjor høst.

Dersom man fra en pc eller nettbrett vil logge seg inn på et nettsted som benytter SlickLogin, må man ha en egen app på mobilen. Ved innlogging legger man mobilen i nærheten av pc-ens høyttaler. Nettstedet vil spille av en engangsnøkkel som en lyd som er uhørlig for brukeren, men som kan fanges opp av mobilen over korte avstander. I tillegg vil appen kunne benytte et utvalg protokoller for å verifisere posisjonen til mobilen, inkludert WLAN og GPS.

Alle de tre gründerne i selskapet har bakgrunn fra det IT-sikkerhetsdivisjonen til det israelske forsvaret.

– Vi startet SlickLogin fordi sikkerhetstiltak har blitt for komplisert og irriterende. Våre venner mente vi var gale, men vi visst vi kunne gjøre bedre. Så vi dro i gang for å forbedre sikkerheten, men samtidig gjøre det enkelt for folk å logge inn, skriver gründerne i en kunngjøring.

– I dag kunngjør vi at SlickLogin-teamet slår seg sammen med Google, et selskap som deler vår grunnleggende tro på at innlogging skal være enkelt i stedet for frustrerende, og autentisering skal være effektiv uten å være i veien. Google var det første selskapet som tilbød to-trinns verifisering til alle, gratis – og de jobber med noen flotte ideer som vil gjøre internett sikrere på for alle. Vi kunne ikke være mer begeistret over å kunne slutte oss til deres innsats.

SlickLogin vil etter alt å dømme bli en del av Googles avdeling i Tel-Aviv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.