JUSS OG SAMFUNN

ESA åpner sak mot Telenor

– Ingen dramatikk, svarer Telenor.

26. mars 2014 - 12:56

EFTAs overvåkingsorgan ESA melder onsdag at de åpner sak mot Telenor for å etterforske mulige brudd på konkurransereglene i EØS-avtalen.

Det skjer halvannet år etter at ESA og det norske konkurransetilsynet slo til med en felles razzia mot teleselskapets hovedkvarter på Fornebu.

I dagens kunngjøring sier ESA at de skal komme til bunns i om Telenors prissetting har medført en ulovlig marginskvis for konkurrentene. Saken gjelder salg av mobile datatjenester og mobiltjenester i pakkeløsninger.

Ikke bevis på lovbrudd

Dersom slik atferd kan påvises, er det grunn til å anta at det har gått utover forbrukere, særlig ved å hindre nyetableringer og utvidelse, noe som begrenser valgmuligheter og utsikter til lavere priser og produktinnovasjon, ifølge ESA.

– Beslutningen om å åpne sak betyr ikke at vi har funnet bevis på lovbrudd, og indikerer ikke utfallet av saken på noe vis. Det betyr bare at vi går videre med en grundigere undersøkelse, sier ESA-direktør Per Andreas Bjørgan, som leder organets konkurranseavdeling.

Store beslag

Det var 4. desember i 2012 at ESA og det norske konkurransetilsynet slo til med et uanmeldt kontrollbesøk ved Telenor-hovedkvarteret rett utenfor Oslo. Bygninger og datarom ble ransaket og det ble tatt beslag i titusener av dokumenter. Granskerne gjorde seg ikke ferdig før etter ti dager.

– Ingen dramatikk

Kort tid etter det ble kjent at ESA går videre med saken, som altså begynte for snart halvannet år siden, sendte Telenor ut en pressemelding.

Dette er en formell beslutning som innebærer at ESA mener konkurransesaken om Telenor må undersøkes nærmere, uttaler selskapet.

– Telenor opplever ikke at det er noe dramatikk i at ESA åpner sak og vi vil fortsette å samarbeide med ESA og levere den informasjon og dokumentasjon ESA ber om i sitt arbeid. Vi har tidligere uttalt at vi mener vi ikke har gjort noe galt og det er fortsatt vår oppfatning, sier Telenor Norges kommunikasjonsdirektør Torild Uribarri.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.