Espen Bøe ny leder for Green Mountains tredje datasenter


Espen Bøe med vernehatt på tomta i Enebakk der selskapet nå bygger sitt tredje datasenteranlegg.
Espen Bøe med vernehatt på tomta i Enebakk der selskapet nå bygger sitt tredje datasenteranlegg. (Foto: Green Mountain)


Green Mountain bygger sitt tredje datasenter ved Enebakk utenfor Oslo. Det er en satsing anslått å koste rundt 420 millioner kroner.

Espen Bøe er ansatt som leder for anlegget, som er døpt DC-3. Det opplyser selskapet i en kunngjøring mandag. Formelt får han stillingstittelen «site manager».

Les også

Bøe bringer med seg over 20 års erfaring fra flere tjenesteleverandører og noen av landets største driftsmiljøer.

Han har lang teknologisk bakgrunn fra nettverk og infrastruktur, men er utdannet markedsøkonom. De siste årene har han jobbet med driftsorganisering, prosjektledelse og leverandørstyring. Han kommer sist fra stillingen som seniorrådgiver for eksterne tjenester i det offentlige helseforetaket Sykehuspartner.

– Norge har helt unike fortrinn med sin tilgjengelighet på fornybar energi og et naturlig kjølig klima. Dette resonnerer godt hos utenlandske selskaper som nå ønsker å plassere sine datasentre mer bærekraftig. Sammen med det dyktige teamet jeg har møtt hos Green Mountain, ønsker jeg å være med å videreutvikle denne nye norske industrien , uttaler Bøe.

Truls Dishington, som er driftsdirektør i selskapet, slår i samme melding fast at de med Espen Bøe har fått en kundefokusert og engasjert leder med lang og relevant operativ erfaring, som ansvarlig for det nye datasenteret.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen