Esther Dyson annonserer nye domenegivere

Onsdag offentliggjør Esther Dyson i ICANN hvilke fem selskaper som er pekt ut til å bli konkurrerende registreringsvirksomheter for .com-, .net- og .org-domenene.

Onsdag offentliggjør Esther Dyson i ICANN hvilke fem selskaper som er pekt ut til å bli konkurrerende registreringsvirksomheter for .com-, .net- og .org-domenene.

Til sommeren akter ICANN å åpne for full konkurranse for registrering av domener på Internett.

I dag klokka 16 norsk tid kan du følge med på direkten på denne kyberkastingen, der Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) vil opplyse hvilke fem selskaper som i en testfase får ta opp konkurransen med Network Solutions om domenenavnregistrering i USA.

Network Solutions og USAs handelsdepartement har ennå ikke blitt enige om løsningen på det praktiske problemet om hvordan konkurrerende selskaper skal få tilgang til Network Solutions domenenavnregister. Uenigheten går først og fremst på Network Solutions' eierrettigheter til data og utstyr som registeret omfatter, og på hvor mye konkurrentene skal betale Network Solutions for tilgang og vedlikehold av registeret.

Network Solutions foreslår at selskapene betaler 10.000 dollar i avgift for å få tilgang, pluss et variabelt vedlikeholdsgebyr for registeret som omfatter alle domener som slutter på .com, .net, og .org.

Esther Dyson, USAs førstedame innen IT og Internett. Fungerte som en av president Bill Clintons personlige rådgivere på området.
Esther Dyson.

Under dagens presentasjon i Washington D.C. vil ICANNs midlertidige styreformann og Internett-guru Esther Dyson også offentliggjøre navnene på andre selskaper som innfrir kriteriene om å tjene som domenenavn-registratorer når testfasen er over og det åpnes for full konkurranse på området.

Foruten Dyson deltar interimsjef Mike Roberts i ICANN på presentasjonen sammen med representanter for de fem nye domeneregistratorene.

Fram til september år 2000 vil ICANN gradvis ta over mer og mer av de amerikanske myndigheters ansvar for blant annet koordinering av domenenavn-tildelinger og allokering av IP-adresser (se pekere til tidligere artikler nedenfor eller i margen til høyre).

Til toppen