Estland vil ha FN-konvensjon om IT-krig

Etter det massive angrepet i vår, tar Estland til ordet for en FN-konvensjon om cyberkrig.

Estland vil ha FN-konvensjon om IT-krig

Etter det massive angrepet i vår, tar Estland til ordet for en FN-konvensjon om cyberkrig.

Estland ble i vår utsatt for et massivt IT-angrep, der det blant annet ble brukt norske zombie-maskiner.

- Med begrensede ressurser kan angripere lamslå hele samfunn fra avstand Nå tar den estlandske presidenten Toomas Hendik Ilves til ordet for en FN-konvensjon om IT-krig og IT-terrorisme.

I en tale for FN's generalforsamling tidligere denne uken, sa hen ifølge IDG.se at trusselen undervurderes og at mange angrep hemmeligholdes av sikkerhetshensyn.

Nå vil han at FN's medlemsland skal skrive under på en konvensjon om IT-krigføring, samt fordømme IT-angrep på samme måte som det gjøres med terrorisme og menneskehandel.

- Cyberangrep er et tydelig eksempel på nåtidige, ikke-symmetriske sikkerhetstrusler. Med begrensede ressurser kan angripere lamslå hele samfunn fra avstand. I fremtiden, og i hendene på terrorister og kriminelle, kommer disse angrepene til å bli betydelig farligere enn i dag, sa Ilves i FN-talen, ifølge IDG.se.

Ilves mener at trusselen fra IT-angrep undervurderes fordi det ikke har ført til tap av liv. Han mener imidlertid det bare er et spørsmål om tid, ettersom stadig flere deler av samfunnet er i ferd med å bli helt avhengig av at IT-systemene fungerer.

    Les også:

Til toppen