Et bedre nytt år!

Nå orker jeg ikke å prate mer om hvor ille alt var i 2001. Det er et nytt år, og det er nye muligheter på tapetet!

Jada, vi vet det alle sammen. 2001 var året bobla sprakk, det året det var så bratt, året Twin Towers raste og året da alt gikk på dunken. Jeg var sikkert ikke alene om å skåle hjertelig da fyrverkeriet gikk i lufta, takknemlig for at et temmelig katastrofepreget bransjeår endelig var over.

Men det var altså gårsdagens historie. Nå skriver vi 2002 og jeg sitter foran hjemme-PC-en etter den første arbeidsdagen i det nye året. Og sant å si sitter jeg her og føler meg godt, gammeldags optimistisk.

Jada, det var et tøft år. Og jada, det blir nok lenge til vi kan begynne å se oppgangstider igjen. Gullrushet fra nittiårene er nok over for godt, og heretter venter antakelig langt mer gjennomsnittlige tilstander også for oss kompetansearbeidere.

Men pokker heller: Det er et nytt år, og det er masse spennende som trengs å gjøres! Selv har jeg en fagforening å lansere om et par uker - trauste, gamle Norsk Grafisk Forbund kommer endelig på banen med et tilbud som er skreddersydd for webdesignere og andre som er kreative i den såkalte nye økonomien. Det heter Digital fagforening og du skal nok få høre langt mer om dette i tiden som kommer (nettstedet er under oppbygging, red.anm.).

Dessuten jobber jeg med et kursopplegg i endringskompetanse for alle oss som trenger å justere på karrièreplanene våre etter den utviklingen vi har hatt i IKT-bransjen de siste månedene. Og akkurat dette er kanskje noe av det mest spennende, for det er noe som heter at når en dør stenges, så åpner en annen.

Det finnes fortsatt muligheter, og det finnes fortsatt jobber, men kanskje ikke i den bransjen og med de oppgavene vi opprinnelig hadde tenkt.

Likevel: Skal noen klare å tenke nytt, må det da være oss som lever av hodene våre!

I tillegg er det Comdex om tre uker, og jeg skal over for å møte kolleger i resten av Norden på området opprydding av arbeidsforholdene i IKT-bransjen. Kanskje har vi noe å lære av de andre, og kanskje kan de lære litt av oss. Vi er mange i samme båt om dagen.

Sist, men ikke minst, ser det endelig ut til at også de store mediene har fått opp øynene for hva vi sliter med. Både TV og riksaviser har satt dotcom-døden og ringvirkningene for den enkelte på agendaen de siste dagene. Det er viktig, fordi jo flere som vet om problemene våre, jo flere kan bidra med å ta i et tak.

Nedgangstidene for IKT-bransjen er faktisk ikke bare et bransjeanliggende. På (ikke forferdelig lang) sikt kommer våre problemer til å spre seg til resten av økonomien - hvis ikke både politiske og økonomiske krefter settes inn.

De gode nyhetene er at det er i ferd med å skje. Derfor tør jeg å tro på at året 2002 blir et bedre et for oss alle.

Godt nytt år!

Til toppen