Et e-posthelvete etter ferien

En undersøkelse om profesjonell bruk at e-post, forteller at 30 prosent av de som mottar e-post på jobben, trenger minst en halv dag for å rydde opp i e-posten etter to ukers ferie.

En undersøkelse om profesjonell bruk at e-post, forteller at 30 prosent av de som mottar e-post på jobben, trenger minst en halv dag for å rydde opp i e-posten etter to ukers ferie.

Leser du ikke e-post i ferien? Da kan det tenkes at du har litt av en jobb foran deg, hvis du er blant dem som mottar mye e-post, ikke minst i jobbsammenheng.

En undersøkelse utført av KRC Research på oppdrag av Oracle, og som siteres i Computer Sweden, har tatt for seg betydningen e-post har for profesjonelle brukeres yrkesliv og produktivitet i et antall europeiske land. Undersøkelsen viser at to av ti svensker har liggende mer enn 100 e-postmeldinger i innboksen når de kommer tilbake etter en to ukers ferie.

Samtidig viser undersøkelsen at tre av ti e-postmottakere vil trenge minst en halv dag på å få orden på innboksen.

Blant de mer enn 500 svenskene som var med i undersøkelsen, sier 49 prosent at de ikke kan være uten e-post. 84 prosent anser at de vil hatt lavere produktivitet uten tilgang til e-post, mens 76 prosent også mener at det skulle være nyttig å kunne ha tilgang til e-post, talepostkasse og faks via en telefon når de er borte fra kontoret.

I de fleste av landene der undersøkelsen er blitt gjennomført mente mer enn halvparten at det er vanskelig å knytte seg til kontoret fra hjemmet. De fleste brukerne ønsket forbedrete muligheten for samarbeid og en oppsamlingsplass for blant annet e-post og talemeldinger.

Til slutt noen tips for å forenkle sorteringsjobben etter ferien:

  1. Ikke la deg overraske over at du får mye e-post i ferien også
  2. Gjør forberedelser før du drar
  3. Meld deg av e-postlister du kan klare deg foruten i ferien
  4. Bruk automatiske sorteringsrutiner i e-postklienten
  5. Skaff deg et godt spamfilter
  6. Svar på de viktigste henvendelsene først

Du trenger heller ikke å fortelle "hele verden" at du er på ferie, det holder gjerne å underrette dine nærmeste kontakter.

    Les også:

Til toppen