FORBRUKERTEKNOLOGI

Et halvt døgn i iPhone-kø

Mange hundre nordmenn ville sikre seg telefonen ved midnatt.

30. juli 2010 - 06:33

Mange hundre sto i kø utenfor butikker i Oslo og resten av landet for å sikre seg iPhone 4 ved midnatt fredag. Aasmund Lund kunne etter tolv timers venting gå ut med sin syvende iPhone.

Fredag ble Apples nye smarttelefon lansert i 17 nye land. Allerede tidlig torsdag morgen satte folk seg i kø ved Expert-butikken ved Klingenberg i Oslo, som hadde fått inn 180 eksemplarer av den ettertraktede telefonen.

Thomas Markussen (18) sikret seg førsteplass i køen ved å møte opp 17 timer før midnatt. Aasmund Lund slapp unna med nærmere 12 timer før han kunne kjøpe det han teller seg opp til blir hans syvende iPhone.

- Jeg kjøpte den første utgaven i USA, og har hatt flere av samme type. Jeg bruker telefonene mine hardt, for å si det sånn. Dette blir min syvende iPhone, hvis jeg har telt riktig, sier Lund til NTB.

 <i>Bilde: Apple</i>
Bilde: Apple

Ingen antennebekymringer

36-åringen har vokst opp i et hjem møblert av Apple-maskiner siden 1986. Etter noen minutters leking med den nye dingsen, sier han seg overveldende imponert over kamera, skjermkvalitet og de andre oppgraderingene.

Han er ikke bekymret for meldingene som har kommet om dårlig antennemottak og lettknuselig glass på iPhone 4.

- Alle telefoner har dekningsproblemer. Og skulle den bli ødelagt, har jeg kjøpt med en vedlikeholdspakke så jeg får den reparert, sier han.

Ventet et halvt år

Den ivrigste iPhone-fansen hadde allerede skaffet seg telefonen fra utlandet, men pågangen er stor i en rekke butikker landet rundt når den nå lanseres i Norge.

I mobilbutikken Snakk i Tromsø hadde ventelista vokst til over hundre i forkant av lanseringen. De hadde ikke lagt opp til noen lanseringskø, men butikken holdt nattåpent ens ærend for at 53-årige Harald Sandmo skulle sikre seg det nye leketøyet, skriver iTromso.no.

- Jeg er vel en stor gutt som synes det er artig med «gadgets», sier Sandmo, som skrev seg opp på venteliste allerede for et halvt år siden. (©NTB)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.