Et lite lysglimt for IT-bransjen

Fallet i omsetningen av prosessorer og andre komponenter ser ut til å bremse.

Et lite lysglimt for IT-bransjen

Fallet i omsetningen av prosessorer og andre komponenter ser ut til å bremse.

Bransjeorganisasjonen for produsenter av halvledere, Semiconductor Industry Association (SIA), har utgitt sine omsetningstall for mars. Halvledere omfatter alle former for elektroniske komponenter, som prosessorer, minnebrikker og så videre. Bransjen opplever både nedgang og oppgang i forkant av den øvrige IT-bransjen.

Det globale salget av halvledere i mars var 14,67 milliarder dollar. Det er 29,9 prosent mindre enn i mars i fjor.

SIA-sjef George Scalise peker i en pressemelding på et lite lysglimt: Sekvensielt, altså i forhold til februar, er marsomsetningen 3,3 prosent høyere.

– Det tyder på at etterspørselen til en viss grad har stabilisert seg, selv om det er på et betraktelig lavere nivå enn i fjor. Alle hovedproduktområdene gjør det bedre enn i forrige måned, men det er fortsatt begrenset sik framover. Lyspunktene er avanserte mobiltelefoner og minibærbare pc-er, men det er ennå ingen klare tegn på mer solid etterspørsel i andre hovedmarkeder som biler, bedrifts-IT og forbrukerelektronikk, sier Scalise.

Scalise tror man må vente til begynnelsen av 2010 for å se virkningen av USA og andre lands tiltak for å stimulere markedet.

Analyseselskapet iSuppli peker på at det er mye ubrukt produksjonskapasitet innen halvledere. I Kina skal 60 prosent av kapasiteten ha vært ubrukt gjennom hele første kvartal. Standard & Poor’s Rating Services antar at den globale omsetningen av halvledere vil falle med 20 prosent fra 2008 til 2009.

Tabellen nedenfor, fra SIA, viser hvordan halvlederbransjens problemer er størst i Japan.

...

    Les også:

Til toppen