Et liv uten opptattsignal (II)

I morgen mister 700.000 nordmenn opptattsignalet, og 100.000 nye telefonabonnenter vil miste signalet i september.

I morgen mister 700.000 nordmenn opptattsignalet, og 100.000 nye telefonabonnenter vil miste signalet i september.

Det hele skjer under full kontroll. I stedet for det sedvanlige opptattsignalet (tuut-tuut-tuut du vet...) kommer en talemelding som forteller hvordan Telenors nye tilbud om tilbakeringtjenesten fungerer.

Tilbakeringtjenesten ble utprøvd på 14.000 telefonabonnenter i Larvik fra midten av april.

- Tjenesten har vært tilgjengelig for alle med digital sentral i to år, men vi har ikke aktivt markedsført tjenesten, sier informasjonsrådgiver i Telenor Privat, Anne Karin Augland, til digi.

Hun sier at en Norsk Gallup-undersøkelse Telenor har foretatt i testområder i Larvik, forteller at 40 prosent av alle abonnentene benyttet seg av tjenesten, og at menn var oftere brukere enn kvinner. Resultatene forteller også at jo eldre abonnentene er jo flere ønsket seg tilbake til den gamle gode summetonen.

- Det er fult mulig å reservere seg fra å høre talemeldingen og få tilbake sitt gamle opptattsignal, eventuelt kan en avbryte meldingen ved å taste R5#, sier Augland.

Tilbakeringtjenesten er gratis, men en betaler 90 øre når tjenesten fører til at en samtale blir opprettet. Å høre selve meldingen er like billig som å høre opptattsignalet.

Til toppen