Et markant løft i Norges IT-marked

Microsoft Norge-sjef Birger Steen bekrefter Oracle og Accentures påstander: Det norske IT-markedet har snudd.

Microsoft Norge-sjef Birger Steen bekrefter Oracle og Accentures påstander: Det norske IT-markedet har snudd.

Fredag sist uke og på mandag fortalte Oracle Norge og Accenture Norge begge til digi.no at man opplevde en sterk og konkret endring i det norske IT-markedet i mai.

    Les også:

Både Oracle Norge-sjef Hans Olav Hamran og Accenture-sjef Nils Øveraas rapportere om økt salg, men også en viktigere og markant endring i markedet. Begge forteller at kundene nå vurderer og handler i vanlige, kortere prosesser. «Et normaliserte marked» er utrykket begge bruker.

Oracle og Accenture henvender seg begge til de større selskapene. Det er derfor et meget godt signal at også Microsoft Norge-sjef Birger Steen bekrefter endringene i markedet. Microsoft Norge selger til hele skalaen av bedrifter/offentlig organisasjoner og ikke minst privatmarkedet.

– Jeg kan bekrefte og enda litt det Accenture og Oracle sier. Mange har sittet stille en stund og ser nå at de bør ruste opp. Vi merket oppgangen allerede i april, forteller Steen til digi.no.

Steen benekter at oppsvinget skyldes kunder som har hastverk før sommerferien kommer.

– Sommeroppsvinget er alltid der, dette er noe mer, det har løsnet en del. Året som helhet ser ut som det beste på lenge, forteller Steen som er forhindret i å offentliggjøre konkrete tall.

Både salget til store bedrifter og SMB har løftet seg betydelig, forteller Microsoft-sjefen.

– Det er en generell stemningsendring i markedet, en mer fremoverlent holdning. Vi merker det både på salg og på større deltakelse på seminarer.

Steen rapporterer også om en annen endring i markedet.

– Kundene forstår i større grad at klient og serverbaserte systemer henger sammen. Folk ser nå i større grad Office som en del av en større løsning. Ved koble klient og forretningssystemer bedre sammen, kan de ta ut mer av det de har investert på PC. Denne endringer ser vi gjennom et løft i salget av produkter som Sharepoint Portal Server, Exchange og Biztalk - produkter som brukes til å understøtte informasjonsbruk på desktopen, forteller Steen.

Til toppen