JUSS OG SAMFUNN

Et push i riktig retning

Du tilhører "Click & Go"-generasjonen, fortalte en dame meg på telefonen tidligere i dag. Gjør jeg det, tenkte jeg. Jeg som nesten ikke klikker lenger, men som bare sitter her og får nyhetene levert - uten å foreta meg noe særlig.

Bente Sollid
26. mai 1998 - 12:26

For det er nesten sant. Jeg klikker ikke særlig mye. Kanskje har jeg gitt opp å orientere meg i den enorme mengden informasjon? Eller, kanskje er ikke informasjonen ute på nettet særlig spennende. I løpet av en hektisk arbeidsdag er Internett for meg nesten det samme som e-post. De nettstedene jeg surfer innom, oppsøkes heller av faglig nysgjerrighet enn interesse for innholdet som publiseres.

Blant de nettstedene jeg følger, er flere basert på push-teknologi. Slik har jeg handlet eiendom, slik holder jeg meg oppdatert på nyheter og slik personifiserer jeg min daglige informasjonstilgang. Jeg roser ikke push-teknologi for enhver pris – men jeg tror fremtidig push kan representere en særdeles god utnyttelse av Internett-teknologien.

De fleste push-aktører har sett det som sin oppgave å levere informasjon til nettbrukerne. Til tross for dette, er jeg overbevist om at den virkelige nytten er større på andre områder – som for eksempel oppgraderinger av dataprogrammer eller oppdateringer av sanntids informasjon inn mot eksempelvis kalkulasjonsverktøy.

Denne typen push-teknologi finnes det lite av foreløpig. Hvor god dagens push er, og hvor godt utnyttet teknologien er, skal jeg ikke ta stilling til i denne ukens stjernestreif. Kun prinsippet. Det er de gryende tankene bak push som fascinerer meg.

Ta en titt på nettstedet TuneUpdate (se peker i margen til høyre): Ved hjelp av dette nettstedet kan du holde din software og dine drivere oppdatert for at PC-en din skal fungere best mulig, det vil si en rask og enkel tilgang på applikasjons- og driveroppdateringer fra de store hardware- og softwareleverandørene. Med et klikk lager TuneUpdate en profil av ditt systems hardware og software, for dermed å identifisere mulige oppdateringsfiler. Du kan selv velge hvilke oppdateringer du ønsker at den skal laste ned og installere for deg. TuneUpdate holder deg også oppdatert på hva som til enhver tid skjer med Windows-registeret og filsystemet slik at den vet hva som er endret. Liker du ikke oppgraderingene, kan du slette denne og gå tilbake slik det var.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.