Et ras av nye musprodukter

Både Microsoft og Logitech har annonsert en rekke nye musprodukter denne uken.

Både Microsoft og Logitech har annonsert en rekke nye musprodukter denne uken.

Man skulle kanskje tro at det ikke er så mye mer å videreutvikle på datamusen, men der forsøker selskap som Logitech og Microsoft å bevise at man tar feil. I går annonserte begge de nevnte selskapene fire nye musmodeller hver, og det er lov å la seg friste.

Resten av denne artikkelen vil omhandle de nye musene fra Logitech. Microsofts nye mus omtales i denne artikkelen.

Den mest oppsiktvekkende nye musen fra Logitech heter MX610 Laser Cordless Mouse. Dette skal være verdens første mus som trådløst kan motta og prosessere informasjon fra PC-en. Dette gjøres ved hjelp av 2,4 GHz digital, trådløs teknologi og en innebygd prosessor i musen som skal gjøre den "smart".

Ved hjelp av toveiskommunikasjonen kan musen avgjøre om PC-en er i drift eller ikke, og deretter skru seg selv av eller på. Den kan også varsle om nye, innkommende e-post (i Outlook) eller lynmeldinger (i Windows Messenger, MSN Messenger eller Yahoo Messenger), samt lavt batterinivå ved hjelp av lyssignaler, og er i stand til å oppdage interferens og deretter automatisk skifte kanal etter behov.

Rekkevidden er omtrent 9 meter og benytter laser for å bedre presisjonen. Musen har 10 taster, inkludert volumkontroller, samt et rullehjul som også kan vippes til sidene.

Denne musen kommer i salg i Europa i løpet av oktober. Prisen i USA er oppgitt til omtrent 60 dollar.

V400 Laser Cordless Mouse er en trådløs mus beregnet for bærbare PC-er. Også denne har en rekkevidde på inntil 9 meter. USB-mottakeren kan gjemmes inne i selve musen når den ikke er i bruk.

Denne musen skal være spesielt solid og tar i bruk en dobbel laser for å sikre maksimal overflatedekning. I motsetning til de fleste optiske sensorer og lasersensorer, tar ikke dobbellaseren bilde av overflaten. I stedet måler den endringene i frekvensen til det reflekterte lyset etter hvert som sensoren beveges ved forskjellige hastigheter og i ulike retninger. Dette skal gjøre at den kan benyttes mot omtrent enhver overflate.

Musen har egen batteriindikator og krever bare ett eneste AA-batteri. Dette for å holde vekten nede. Musen skrus av når mottakeren plasseres i oppbevaringsrommet.

Denne musen skal allerede være tilgjengelig i butikken. Pris i USA er 50 dollar.

LX7 Cordless Optical Mouse skal ha et spesielt lavt effektforbruk, hvor to AA-batterier kan vare i opptil åtte måneder. Musen kan også drives av ett AA-batteri hvis brukeren vil kutte ned på vekten. Den har batteriindikator som begynner å blinke når det bare gjenstår 1 til 2 uker batteritid igjen. Musen har rullehjul som kan vippes til sidene og strømbryter for ytterligere å redusere strømforbruket.

Denne musen kommer til Europa i slutten av september og har en veiledende pris i USA på 40 dollar.

Den fjerde og siste nye musen fra Logitech heter V270 Cordless Optical Notebook Mouse for Bluetooth. Som navnet forteller er det en mus beregnet for bruk sammen med bærbare PC-er eller Mac-er med støtte for Bluetooth-teknologien. Musen kan dermed leveres uten mottakerenhet. Musen har en 1000 ppt optisk sensor og kommer i salg i løpet av november. Prisen blir omtrent 50 dollar i USA.

Les også om de nye Microsoft-musene.

Til toppen