KARRIERE

Et skritt mot «Twitter University»

Kjøper kursleverandøren Marakana.

Twitter satser på at solide tilbud om intern opplæring skal sikre dem de beste utviklerne.
Twitter satser på at solide tilbud om intern opplæring skal sikre dem de beste utviklerne. Bilde: Anatolii Babii / Alamy/All Over Press
16. aug. 2013 - 15:37

Twitter kunngjorde denne uken at de akter å gjøre seg til verdens beste arbeidsplass for programvareutviklere, og at de følgelig har kjøpt sin kursleverandør gjennom lengre tid, Marakana. Hensikten med kjøpet er å etablere et internt Twitter-universitet.

Nettstedet til Marakana viser nå bare en plakat som forteller at de har flyttet til Twitter, som de har samarbeidet med gjennom mange måneder. Andre som ønsker kurs, henvises til New Circle for hjelp fra for eksempel tidligere kursledere fra Marakana.

Marakana har de siste ti årene utviklet kurs innen blant annet Android, Java, HTML5, Scala, Python, Hadoop og jQuery. De har undervist over 100 000 utviklere direkte. Flere kurs er lagt ut som gratis video på nett: Disse har nådd fram til over 5 millioner interesserte.

I meldingen fra Twitter vises det til det store fellesskapet Marakana har bidratt til i Bay Area (området rundt San Francisco og Oakland). Det loves fortsatt bidrag til programvare i åpen kildekode og at det fortsatt vil legges ut gratis kurs på nett.

Det skal tvitres kontinuerlig om Twitter-universitetet på @TwU.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.