Et stykke igjen til lønnsomhet i CA

Avsetninger til forlik og søksmål undergraver lønnsomheten i Computer Associates.

Avsetninger til forlik og søksmål undergraver lønnsomheten i Computer Associates.

I glansåret – de tolv månedene fram til 31. mars 2000 – omsatte Computer Associates for over 6 milliarder dollar, og tjente 1,25 dollar per aksje, i følge det offisielle regnskapet. En nylig avdekket regnskapsskandale gjør det sannsynlig at dette tallet kan bli revidert en gang til. Det pågår en intern granskning for uregelmessigheter som antas å være begrenset til tiden før oktober 2000 da en ny bokføringspraksis ble innført. Det pågår også etterforskning fra både USAs justisdepartement og kredittilsynet Securities and Exchange Commission (SEC). Det kan likevel være nyttig å ha glanstallene i mente når man ser på tallene CA la fram for september-kvartalet, det andre i selskapets regnskapsår.

    Les også:

Omsetningen økte med 7,9 prosent til 833 millioner dollar, sammenliknet med samme kvartal i fjor. Bunnlinjen var 52 millioner dollar i minus i fjor. I år er underskuddet økt til 87 millioner dollar.

Driften gikk med overskudd. Men det måtte settes av 100 millioner dollar for å forlikes med illsinte, saksøkende aksjonærer, og 40 millioner dollar for å gjøre opp et sivilt søksmål fra en misfornøyd partner.

CA-sjef Sanjay Kumar sa at omsetningsveksten kan gjenspeile en "oppvarming i teknologi-investeringer".

Over en fjerdedel av omsetningsøkningen i forhold til samme kvartal i fjor skyldes 36 prosent vekst innen sikkerhetsprogramvare, til 61 millioner dollar.

En Deutsche Bank-analytiker sier til Wall Street Journal at antall nye kontrakter i kvartalet ligger noe under det man hadde forventet.

CA tror desember-kvartalet kommer til å gå i pluss, med to til fire cents per aksje og en omsetning mellom 825 millioner dollar og 845 millioner, altså noe mer enn 7 prosent over fjorårets 778 millioner dollar. For hele regnskapsåret 2004, som altså avsluttes 31. mars neste år, forventes mellom 3,3 milliarder dollar og 3,4 milliarder dollar i omsetning – rundt 8 prosent mer enn i fjor – og et nettotap på mellom 4 og 9 cents per aksje.

CA avsluttet glansåret 1999–2000 med en aksjekurs over 70 dollar. Den siste uka har kursen ligget mellom 24,5 og 25,5 dollar. Da kvartalstallene ble kjent, falt kursen fra 25,15 dollar til 23,80 dollar.

Til toppen