Et vell av produktnyheter fra Lotus

En gjennomgang av ledelsens bemerkninger på Lotuspheres første dag, viser at Lotus kunngjorde en rekke interessante nyheter, utenom de største som er nevnt i egne artikler: Raven, Sametime, nye klienter og integreringen av Outlook.

En gjennomgang av ledelsens bemerkninger på Lotuspheres første dag, viser at Lotus kunngjorde en rekke interessante nyheter, utenom de største som er nevnt i egne artikler: Raven, Sametime, nye klienter og integreringen av Outlook.

Vi tar det punktvis:

Det er varslet en oppgradert utgave av suiten LearningSpace for distribuert læring, under kodenavnet Athena.

QuickPlace-applikasjonen som forenkler oppgaven med å opprette egne nettsteder for interne og eksterne prosjektgrupper, oppgraderes til versjon 2.0

Domino integreres med WebSphere for å sikre optimal utnyttelse mellom publisering (Domino) og transaksjonsprosessering for e-handel (IBMs WebSphere). På pressekonferansen sa IBM-sjef John Thompson at denne integreringen kom som følge av press fra kundene, som så det som helt naturlig at verktøyene for hhv e-handel og webpublisering var integrert med hverandre.

Avtroppende Lotus-sjef Jeff Papows kunngjorde et nytt opplegg for prising av produktene, avhengig av hva de brukes til. Opplegget innebærer videre at produkter skal kunne bestilles direkte fra enten Lotus eller partnerne. Det skal gjøres ferdig innen utgangen av første kvartal. Papows mener den nye prisstrukturen vil gjøre livet enklere for både Lotus og kundene.

Bruken av IBMs talegjenkjenner ViaVoice er utvidet til også å gjelde styring av Notes-klienten. Dessverre er det helt i det blå når denne egenskapen blir tillempet på norsk.

Lotus og Microsoft samarbeider om en gradvis innføring av felles XML-basert dokumentformat for typiske kontorapplikasjoner som tekstbehandling og presentasjoner. Vedlegg i proprietære formater vil automatisk konverteres til fellesformatet - i første omgang til html - når de distribueres med utgangspunkt i Notes-klienten. Papows sa at det vil ta rundt halvannet år før dette arbeidet er fullført. Da vil dokumenter for tekstbehandling, presentasjon, regneark og kalender fra Lotus og Microsoft ha et felles format.
Les fra første dag på Lotusphere:
8,5 millioner nye Notes-brukere i fjerde kvartal
Tre typer klienter for Notes
Øyeblikksmeldinger integreres i Notes-klienten
Raven lansert i Orlando
Et vell av produktnyheter fra Lotus

Ifølge Jeff Papows har Lotus' kontorsuite SmartSuite 20 millioner aktive brukere. Målt etter antall brukere har Lotus 18 prosent av markedet for grunnleggende kontorpakker. Målt i omsetning er andelen 7 prosent. Det er ikke snakk om å gi opp dette produktet. Derimot vil anslagsvis 11 millioner brukere av det foreldede e-post cc:Mail oppleve 2000 som det siste året med support fra Lotus.

Jeff Papows bekreftet at bare et sted mellom 20 og 25 prosent av brukerne har oppgradert fra Notes/Domino R4 til R5.

- Det er flere årsaker. Vi var seint ute selv. Arbeidet med år 2000 har tatt masse krefter hos kundene og bidratt til å utsette oppgraderingen. Det kreves langt mindre for å oppgradere R4-applikasjoner til R5 enn det gjorde i sin tid for å oppgradere fra R3 til R4. Jeg tror dere vil se at dette skjer forholdsvis raskt i løpet av den nærmeste tiden.

IBM-sjef Thompson la til at Lotus er blitt et kritisk verktøy for driften av stadig flere organisasjoner. Det dreier seg ikke lenger om gruppesamarbeid og e-post. Men tyngre bruk innebærer at man trenger mer tid for å gjøre en oppgradering.

Både Notes-klienten og Domino-tjeneren optimaliseres med tanke på å utnytte nye egenskaper i Windows 2000. Oppdateringer vil komme midt på året.

- Den tidligere kinesiske muren mellom Lotus og Microsoft er nå redusert til ankelhøyde, sa Papows. - Lotus er dypt engasjert i ferdigstillingskriteriene til Windows 2000. Vi vil implementere vårt tilbud trinnvis gjennom hele året og starten på neste år.

Til toppen