BEDRIFTSTEKNOLOGI

Et vell av produktnyheter fra Lotus

En gjennomgang av ledelsens bemerkninger på Lotuspheres første dag, viser at Lotus kunngjorde en rekke interessante nyheter, utenom de største som er nevnt i egne artikler: Raven, Sametime, nye klienter og integreringen av Outlook.

Eirik Rossen
18. jan. 2000 - 10:24


distribuert læring
Athena

QuickPlace-applikasjonen

Domino integreres med WebSphereJohn Thompson

Jeff Papowsnytt opplegg for prising

talegjenkjenner
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Lotus og Microsoft samarbeider om en gradvis innføring av felles XML-basert dokumentformat for typiske kontorapplikasjoner
Les fra første dag på Lotusphere:
8,5 millioner nye Notes-brukere i fjerde kvartal
Tre typer klienter for Notes
Øyeblikksmeldinger integreres i Notes-klienten
Raven lansert i Orlando
Et vell av produktnyheter fra Lotus

Ifølge Jeff Papows har Lotus' kontorsuite SmartSuite 20 millioner aktive brukere. Målt etter antall brukere har Lotus 18 prosent av markedet for grunnleggende kontorpakker. Målt i omsetning er andelen 7 prosent. Det er ikke snakk om å gi opp dette produktet. Derimot vil anslagsvis 11 millioner brukere av det foreldede e-post cc:Mail oppleve 2000 som det siste året med support fra Lotus.

Jeff Papows bekreftet at bare et sted mellom 20 og 25 prosent av brukerne har oppgradert fra Notes/Domino R4 til R5.

- Det er flere årsaker. Vi var seint ute selv. Arbeidet med år 2000 har tatt masse krefter hos kundene og bidratt til å utsette oppgraderingen. Det kreves langt mindre for å oppgradere R4-applikasjoner til R5 enn det gjorde i sin tid for å oppgradere fra R3 til R4. Jeg tror dere vil se at dette skjer forholdsvis raskt i løpet av den nærmeste tiden.

IBM-sjef Thompson la til at Lotus er blitt et kritisk verktøy for driften av stadig flere organisasjoner. Det dreier seg ikke lenger om gruppesamarbeid og e-post. Men tyngre bruk innebærer at man trenger mer tid for å gjøre en oppgradering.

Både Notes-klienten og Domino-tjeneren optimaliseres med tanke på å utnytte nye egenskaper i Windows 2000. Oppdateringer vil komme midt på året.

- Den tidligere kinesiske muren mellom Lotus og Microsoft er nå redusert til ankelhøyde, sa Papows. - Lotus er dypt engasjert i ferdigstillingskriteriene til Windows 2000. Vi vil implementere vårt tilbud trinnvis gjennom hele året og starten på neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.