BEDRIFTSTEKNOLOGI

Etablerer irsk dataselskap

Sammen med sine partnere, nederlandske KPN og irske Telecom Eireann, har den svenske teleoperatøren Telia etablert et nytt dataselskap i Irland. Accuris, som selskapet heter, skal tilby IT-løsninger for telekombransjen.

Øystein Kvistad
10. juni 1997 - 11:15

De tre telekomselskapene eier en tredel hver i Accuris, som i oppstarten vil sysselsette 50 mennesker. Partnerne regner imidlertid med at det nye selskapet vil vokse til omlag 100 ansatte innen utgangen av året, og til hele 300 ansatte når selskapet er skikkelig etablert.

Accuris, som ble satt i drift den 1. juni, skal spesialisere seg på datatjenester innen teleområdet og markedet vil i første rekke bestå av de ulike eiernes selskaper og datterbedrifter. Det nye dataselskapet vil fokusere på å tilby sine kunder med datatjenester innen utvikling, forvaltning og support, i tillegg til at det vil utvikle og markedstilpasse egne programvareløsninger.

Etter det digi erfarer, vil Telia, KPN og Telecom Eireann blant annet utvikle software for ordre- og billingsystemer, et satsingsområde som eksempelvis BT - i samarbeid med bl.a. Texas Instruments og Hewlett-Packard - har hatt stor kommersiell suksess med.

Etterhvert vil Accuris også markedsføre sine tjenester mot andre europeiske telekomselskaper.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.