Etablerer Ultranett

Telia og Drammen Energinett har dannet selskapet Ultranett - som skal bygge og drive et moderne telenett i kommunen. Drammen Energinett eier 80 prosent av selskapet, Telia 20.

Telia og Drammen Energinett har dannet selskapet Ultranett - som skal bygge og drive et moderne telenett i kommunen. Drammen Energinett eier 80 prosent av selskapet, Telia 20.

Telenettet vil basere seg på Telias bredbåndsteknologi og Drammen Energinetts overskuddskapasitet i eksisterende infrastruktur. Selskapet har allerede startet byggingen av fiberoptiske linjer i Drammen, opplyser Telia i en pressemelding. Første del av dette moderne telenettet vil være kommersielt tilgjengelig allerede i løpet av september, forteller administrerende direktør Knut Estensen i Ultranett AS.

- Vi er fornøyd med etableringen av dette selskapet, som gir Drammen Energinett mulighet til å utnytte vår infrastruktur best mulig. Vi har allerede i dag et telenett for fjernstyring av transformatorer og andre installasjoner for overføring av kraft. Etter hvert som ny teknologi tas i bruk, vil vi få ledig kapasitet som vi ønsker å utnytte kommersielt, sier administrerende direktør Runar Hannevold i Drammen Energinett.

Gjennom Ultranetts utbygging av et helt nytt telenett, kommer vi til å kunne tilby nye og svært konkurransedyktige tjenester i teknikkens fremkant, sier nettdirektør Jan Morten Ruud i Telia Norge AS. Både bedrifts- og etter hvert privat-kunder kommer gjennom dette å få et bredere tilbud å velge mellom, både hva gjelder leverandører, priser og funksjonalitet.

Telia har, gjennom etableringen av Ultranett, tatt et nytt skritt basert på sin strategi om å etablere langsiktige samarbeidskonstellasjoner med norsk næringsliv. Vi får med denne avtalen mulighet til å konkurrere på like vilkår med Telenor, sier direktør for forretningsutvikling Stein Dale i Telia Norge AS.

Til toppen