BEDRIFTSTEKNOLOGI

Etablert Linux-selskap vant fri programvare-pris

Årets pris for fremme av fri programvare gikk til et selskap som har holdt på lenge.

12. okt. 2007 - 08:14

Prisen for fremme av fri programvare 2007 ble delt ut av Norwegian Unix User group (NUUG) og Høgskolen i Oslo (HiO). Vinneren ble selskapet Linpro, som helt siden 1995 har arbeidet med og for fri programvare.

Linpro ble etablert av Dag Asheim og tilbyr i dag profesjonell rådgivning, utviklingstjenester, kurs, support og drift basert på fri programvare. Selskapet er involvert i en rekke åpen kildekode-prosjekter og har rundt 90 ansatte.

    Les også:

Juryens begrunnelse var som følger:

Selskapet var blant de første i Norge som satset hele sin virksomhet på fri programvare, før Linux og fri programvare var kjent for folk flest. Vinneren har vist at man utmerket kan leve av fri programvare på kommersielt grunnlag.

Linpro har i alle år hjulpet til med fri programvare-dugnaden. Det være seg ved å stille til disposisjon e-postlister og utviklingsressurser, eller å stoppe ulovlige metoder fra monopolister.

Linpro har jobbet aktivt med å spre kunnskap om fri programvare, samt øke kvinneandelen i en tradisjonelt mannsdominert bransje. Dette viser at samfunnsansvar går hånd i hånd med ønsket om mer konkurranse i programvarebransjen.

Glade vinnere av årets pris. F.v styreleder Michael Max, adm.dir. Trond Heier og gründer Dag Asheim. (Foto: NUUG)

Vinneren har vist at man utmerket kan leve av fri programvare på kommersielt grunnlag. Selve prisen, som i år ble utdelt for sjette gang, er på 35.000 kroner. Formålet er å øke oppmerksomheten rundt fri programvare og åpne standarder, og belønne enkeltpersoner eller grupper i Norge som utmerker seg med sin innsats.

I år var det 18 nominerte kandidater. Prisen ble overrakt Linpro av Håkon Wium Lie, teknisk direktør i Opera Software, men kanskje mest kjent for å ha funnet opp Cascading Style Sheet (CSS) sammen med Bert Bos.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.