BEDRIFTSTEKNOLOGI

ETAs nettsted bombet med e-post

Et nettsted for informasjon om den baskiske seperatistbevegelsen ETA, har blitt bombet fra nettet med e-post.

Morten Øverbye
22. juli 1997 - 12:56

Nettstedet til Euskal Herria Journal, et amerikansk nettmagasin med informasjon om den baskiske separatistbevegelsen ETA, har blitt fjernet fra nettet etter det som beskrives som e-postbombing av nettleverandøren.

Bombingen kom etter at ETA i forrige uke henrettet det 29 år gamle gisselet Miguel Angel Blanco.

Etter at henrettelsen skapte avisoverskrifter over hele verden, kom store mengder e-post til Euskal Herria Journals nettleverandør, Institute for Global Communications (IGC). Mange av meldingene var legitime protester på henrettelsen, som bad om at nettleverandøren måtte fjerne magasinet.

- Vi respekterer og tar disse meningene alvorlig, sier IGCs leder Scott Weikart i en uttalelse.

Men mange opprørte nettbrukere nøyde seg ikke med å protestere. I stedet gikk de løs på nettstedet Euskal Herria Journal, ved å sende store mengder repeterte e-postmeldinger, meldinger med ukjente adresser og e-post med store filstørrelser til nettmagasinets nettleverandør, Institute for Global Communications (IGC).

- Denne destruktive kampanjen overveldet vår evne til å holde systemet gående, og vi måtte ta den vanskelige avgjørelsen å stenge Euskal Herria Journals nettsted, så vi kan fortsette å betjene de mange andre personene og organisasjonene som bruker våre tjenester, sa Weikart.

IGC kaller seg en nettleverandør for menneskerettighetsaktivister og aktivistgrupper. Instituttets mål er å fremme ytringsfrihet for alternative informasjonskilder. Om Euskal Herria Journals nettsted, sier IGC at det inneholdt en rekke pekere til meningsmotstandernes nettsteder.

- Om ikke en ideel organisasjon som vår kan opprettholde et nettsted med kontroversielle meninger, vet jeg ikke hvem som kan det, sier Weikart og legger til at nettbrukeres sensur av andres meninger i prinsippet ikke er bedre enn myndighetenes sensur.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.