Eterra vil rulle ut bredbånd til 200.000 husholdninger

Merkantildata forsterker satsingen på bredbånd og skal etterhvert tilby operatøruavhengig tilkobling i hele Skandinavia, først ut er Sverige.

Eterra i Sverige går nå sammen med IT Community for å tilby svenske huseiere og husholdninger bredbåndstjenester.

Alliansen kaller seg "Tredje blocket" og skal gi Telia og Bredbandsbolaget konkurranse om bredbåndskundene. Ideen er å tilby alt fra lokale til globale tjenester til huseiere og husholdninger via en portal.

- Vi begynner å koble opp de første husholdningene nå i desember, sier VD Lennart Weiss i IT Community til digitoday.no. Allerede i dag har vi rammeavtaler som gjelder 200.000 husholdninger, men målsettingen for 2001 er å koble opp 100.000 husholdninger.

Flere operatører, blant annet Utfors, skal få tilbud om å være med og levere sine tjenester via portalen. Dette gjelder også konkurrentene Skanova ( Telia ) og Bredbåndsbolaget. Disse selskapene er også aktuelle som leverandører av back-bone tjenester til produktet.

- I Sverige foregår det nå en diskusjon som i realiteten er en kritikk mot det monopolet enkelte tilbydere prøver å skaffe seg inn mot sluttkunden. Vi gir husholdningene mulighet til å velge mellom flere operatører i det siste leddet ved at vi opptrer uavhengig. I denne forbindelse kan vi sammenlignes med butikkleddet, sier Weiss.

Løsningen skal i henhold til selskapene altså medføre større frihet for kundene til å velge operatør av teletjenester, Internett, kabel-tv, multimediatjenester og leie av dataprogram sammenlignet med hva andre bredbåndsutbyggere tilbyr.

- Samtidig gir vi huseiere og kommuner bedre muligheter når det gjelder forvaltningsløsninger og kommunikasjon med leietagere. Huseieren eller kommunen blir eier av sitt eget bredbåndsnett og får dermed en del av den verdiskapningen dette medfører, sier Weiss til digitoday.no.

I alliansen skal IT Community formidle tjenestene via sin portal mens Eterra vil stå for infrastrukturen. Dette betyr at selskapet designer og bygger eiendoms- og lokalnettet, står for plattformsløsninger samt drift, overvåkning og vedlikehold av nettet.

- På sikt vil vi satse på lignende operatøruavhengige løsninger også i Danmark og Norge, avslutter Weiss til digitoday.no.

Til toppen