Ethernet-ledninger gir både data og strøm

En ny standard fra IEEE innebærer muligheten for å levere strøm over standard Ethernet-kabler, med effekt opptil 13 watt.

En ny standard fra IEEE innebærer muligheten for å levere strøm over standard Ethernet-kabler, med effekt opptil 13 watt.

IEEE vil innen 11. juli i år publisere spesifikasjonen 802.3af-2003, som beskriver 802.3af-standarden for strømforsyning over vanlige Ethernet-kabler. Organisasjonen har nå godkjent standarden.

- 802.3af-standarden vil utgjøre den første globale standarden for strømforsyning, sier Steve Carlson, formann for 802.3af Task Force, i en pressemelding.

- Tusener av nye og innovative produkter vil dukke opp for å ta i bruk fordelen ved å ha den påviste robustheten og påliteligheten til Ethernet kombinert med strømforsyning over den samme tilkoblingen.

Da arbeidet med standarden startet i 1999, ble det antatt at man ville kunne levere mellom 6 og 8 watt med en spenning på 48 volt over Ethernet-kablene. Siden den tid er maksimaleffekten økt til 12,95 watt. Dette bør være tilstrekkelig for mange mindre enheter, slik som lommedatamaskiner, IP-telefoner og enklere nettverksutstyr som små huber og svitsjer. Dette er akkurat tilstrekkelig til å drive en Pentium M-prosessor i batterimodus (1,1 GHz), men bærbare PC-er har som kjent flere strømkrevende komponenter enn bare prosessoren.

Utstyr basert på skisser av standarden finnes allerede på markedet, men akkurat som med den trådløse nettverksstandarden 802.11g, finnes det variasjoner som kan gjøre at utstyr fra ulike leverandører ikke vil fungere sammen.

Standarden som nå er godkjent skal sikre at slike problemer ikke oppstår i framtiden.

Du kan finne mer informasjon om 802.3af på denne siden

.

Til toppen