BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ethernet priskrig

Intel senket prisen på sitt 10/100-mbps Fast Ethernet-kort med over 30 prosent for to uker siden. Konkurrentene svarte med tilsvarende kutt, og dermed var priskrigen et faktum. 3Com, som lever av nettverk-utstyr, har blitt hardest rammet.

Jens Kanden
18. feb. 1997 - 19:00

Intel har startet en priskrig på 10/100Mbps fast Ethernet-kort. På to ukere har prisene falt med rundt 40 prosent. Intel forsøker å få brukere til å bytte ut gammel 10Mbps teknologi med den raskere 100Mbps-teknologien.

Når Intel senket sitt 100Mbps-kort til samme nivå som 10Mbps-kort var konkurrenter som 3Com og HP nødt til å svare. For HP, som har mange ben å stå på, er dette ikke noe problem, men for 3Com har det vært vanskelig. 3Com var nødt til å justere sine resultaprognoser for inneværende kvartal, noe som har resultert i at aksjekursen er halvert på litt over én uke.

Intel angrep er ledd i en tyngre nettverkssatsing fra Intel, mest kjent for sine prosessorer. Selv om 3Com forventet angrep fra Intel, ble de overrasket over rekkevidden av Intels nettverksambisjoner. En av grunnene til at 3Com fikk problemer er at selskapet måtte sette til side $30 millioner til å dekke prisbeskyttelse for forhandlere med varer som har gått ned i pris.

Analytikere mener Intel forsøker å få 100Mbps Ethernet-standarden etablert for å selge flere høytytende prosessorer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.