Ett fingeravtrykk erstatter alle passord

Kingston Technology har lansert en fingeravtrykksleser som tar seg av alle brukerens passord.

Kingston Technology har lansert en fingeravtrykksleser som tar seg av alle brukerens passord.

Kingston IdentiGuard på PC-kort
Kingston IdentiGuard på PC-kort.

Leseren leveres som frittstående apparat med USB-tilkobling, og som PC-kort. Ideen er at fingeravtrykk oversettes til et digitalt format som benyttes som kobling til hvert passord du har. Uansett hvilken tjeneste du skal inn på, holder det med å sitte fingeren på IdentiGuards føler.

Apparatet leveres med en programvarepakke for klienter under Windows 95, 98 og Me. Disse applikasjonene sørger for at passord til Windows, Windows-applikasjoner og web-tjenester håndteres av IdentiGuard. De tilbyr også en skjermsparer som bare kan skrus av dersom den riktige brukeren tar på fingeravtrykksleseren. En egen administratorpakke gjør det mulig å fordele nettjenester per fingertrykksidentifisert bruker.

Kingston IdentiGuard for stasjonær PC
Kingston IdentiGuard for stasjonær PC.

Kingston Technology Inc mener at den lave prisen på IdentiGuard - henholdsvis 1490 kroner (eks mva) for den stasjonære løsningen og 1550 kroner for PC-kortet - bør oppmuntre store og små virksomheter til å investere i en brukervennlig og sikker løsning, som kan redusere hjelpdeskhenvendelser betraktelig.

I Norge selges IdentiGuard via forhandlernettet til Electronic Equipment Trading og Ingram Micro. Det leveres med livstidsgaranti og vederlagsfri teknisk support og komponentbytte.

Til toppen