Ett fingeravtrykk erstatter alle passord

Kingston Technology har lansert en fingeravtrykksleser som tar seg av alle brukerens passord.

Leseren leveres som frittstående apparat med USB-tilkobling, og som PC-kort. Ideen er at fingeravtrykk oversettes til et digitalt format som benyttes som kobling til hvert passord du har. Uansett hvilken tjeneste du skal inn på, holder det med å sitte fingeren på IdentiGuards føler.

Apparatet leveres med en programvarepakke for klienter under Windows 95, 98 og Me. Disse applikasjonene sørger for at passord til Windows, Windows-applikasjoner og web-tjenester håndteres av IdentiGuard. De tilbyr også en skjermsparer som bare kan skrus av dersom den riktige brukeren tar på fingeravtrykksleseren. En egen administratorpakke gjør det mulig å fordele nettjenester per fingertrykksidentifisert bruker.

Kingston Technology Inc mener at den lave prisen på IdentiGuard - henholdsvis 1490 kroner (eks mva) for den stasjonære løsningen og 1550 kroner for PC-kortet - bør oppmuntre store og små virksomheter til å investere i en brukervennlig og sikker løsning, som kan redusere hjelpdeskhenvendelser betraktelig.

I Norge selges IdentiGuard via forhandlernettet til Electronic Equipment Trading og Ingram Micro. Det leveres med livstidsgaranti og vederlagsfri teknisk support og komponentbytte.

Til toppen