DEFA har store planer for den nye teknologiformen, blant annet flere apper og en enkel beacon som kan automatisere gjenkjenningen av kjøretøyet brukeren benytter. (Bilde: DEFA)
EKSTRA

DEFA

Etter 70 år satser den norske teknologibedriften på noe helt nytt med maskinlæring i bunnen

SLEPENDEN (digi.no): Norske DEFA, som de fleste nok mest forbinder med motorvarmere og batteriladere, fyller 70 år i år. Men ingen skal si at en gammel hund aldri kan lære nye triks. De siste tre årene har selskapet brukt betydelige ressurser på utvikle en helt ny og digital teknologiplattform for tjenester som skal tilbys globalt. 

Nå skal det sies at familieeide DEFA (et akronym for Didrik Eidsvigs Fabrikker) har tilbudt digitale tjenester en stund allerede, blant sporings- og fjernstyringssystemer for biler, hyttevarme og alarm, noe titusenvis av betalende kunder allerede benytter. Det er likevel innen fysiske produkter at selskapet har hatt sin styrke til nå.

Tar steget videre

– Vi har jobbet inn mot sporingsteknologi i mange år, og det er naturlig nok noe vi kan en del om. Men skal vi komme med noe hvor DEFA kan være med å ta et steg videre, både for seg selv og ved å bidra i markedet med noe som virkelig kan skape verdi, så må man må man tenke mer mobilt, sier Anders Granquist, forretningsutvikler i DEFA. Han har ansvaret for å kommersialisere løsningene selskapet snart skal tilby. 

Noe av bakgrunnen for løsningen som nå utvikles, er ifølge Granquist at store deler av den globale arbeidsstyrken nå er oppkoblet ved hjelp av mobile enheter, kombinert med at det skjer store endringer i reisevanene. Ikke så mye når det gjelder hva slags transporttyper som benyttes, men hvordan de benyttes. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

Som Ekstra-medlem får du lese unike artikler på Tu.no og Digi.no hver uke.

Eksklusive artikler | Fordypning og innsikt | Rabatt på konferanser

månedlig

Kr 199
Kr 50 per uke
Prøv gratis
Første måned gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Til toppen