IT-NORGE

Etter at Joubel flyttet inn i det gamle brygghuset, har de hatt en eventyrlig vekst

Arbeidsfellesskap stimulerer til vekst.

25. apr. 2016 - 10:57

Gründerfellesskapet er lagt til det gamle bryggerhuset til Mack i Tromsø sentrum.
TROMSØ (digi.no): Gründerhuset Flow i Tromsø er nominert i kategorien «Best office space» i Nordic Startup Awards som avholdes i Reykjavik på Island i mai.

– Det er på en måte Oscar-prisen for gründerhus, sier eventansvarlig i Flow, Ingvild Kiellland til digi.no.

Dette er et arbeidsfellesskap i hjertet av Tromsø. I fjerdeetasje i det gamle brygghuset til verdens nordligste bryggeri finner man et miljø av yrende kreativitet.

– At vi vant nominasjonskampen mot Digs og Work-work i Trondheim, Mess&Order i Stavanger og Kunnskapsparken i Bergen er selvfølgelig en stor ære. Det er også en annerkjennelse av det vi gjør her, fortsetter Kiellland.

– Gjør hverandre sterkere

For delte arbeidsfellesskaper er det nye store. Man finner dem i bare i byene. Konseptet har funnet veien til både nord i Alta og sør i Kristiansand. 

I Mack sin gamle administrasjonsavdeling i fjerde etasje finnes det en haug av forskjellige teknologi- og designbyråer. Her jobber fotografer, reklamefolk, revisorer, reisebyråer, spillutviklere og teknologientusiaster side om side.

Og atmosfæren er unik.

Eventansvarlig Ingvild Kielland (fra v.) og daglig leder Vibeke Engen i Flow synes nominasjonen i kategorien «Best office Space» i Nordic Startup Awords er fryktelig stas.
– Nå man møter forskjellige typer mennesker på et sted som dette, ser man at man kan komplementere hverandre, sier Flows daglige leder Vibeke Engen.

Hun mener at de ulike konseptene bidrar til  å gjøre hverandre sterkere. Jo flere kreative og smarte hoder, jo bedre, altså.

– Når huset blir komplett har man alt man trenger for å drive egen bedrift på et og samme sted, sier hun.

Den daglige lederen mener at det er tidsbesparende å jobbe i et arbeidsfellesskap som dette.

– Man får rett og slett mer ut av dagen, påstår Engen.

Ikke en 8-16 jobb

Det er daglig leder, Svein Tore Griff With, i teknologiselskapet Joubel enig i.

Svein Tore Griff With synes atmosfæren her er unik. – Her har jeg hatt mange sene kvelder uten å kjede meg, sier gründeren til digi.no.
Tromsøfirmaet med fem ansatte står bak H5P-teknologien – en open source plugin som bygger på HTML5 –  der alt fokus er på interaktiv innhold. Ifølge egne tall benytter rundt 5 000 forskjellige nettsteder seg av den interaktive pluginen, som er utviklet i ishavsbyen.

– Vi jobbet for oss selv før vi flyttet hit, men ble veldig tiltrukket av miljøet på Flow. Man har de samme målene og drømmene. Man kjenner at folkene her trekker i samme retning. Det blir fort mange lange kvelder, og selv om jeg sitter lenge, er jeg sjeldent den siste som går, konstaterer han.

Selskapet har hatt en eventyrlig vekst de siste årene.

– Vi har gjort det veldig bra etter at vi flyttet hit, og nå får vi inn ordrer fra hele verden. Et arbeidsfellesskap er nok det beste stedet å være for oss. Det er klart at vi har veldig flinke folk, men jeg tror det hadde vært vanskelig å få til det vi får til nå, om vi hadde sittet i et vanlig miljø der folk jobber fra åtte til fire. Skal man lykkes som gründer må nok fritiden nedprioriteres noe, sammenfatter With. Han forteller at selskapet hans ikke har noen planer om å flytte ut av kontorlandskapet.  

Det er Flows daglige leder svært glad for.

– Vi har ingen planer om å kaste noen ut herfra, selv om noen av selskapene hos oss velger å ekspandere stort. Her finnes det plass til alle, sier Engen.

Anonym inngang til tross. I fjerde etasje finner du et av de mest kreative miljøene i Tromsø.
 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.